Unii studenti chinezi se simt umiliti daca incep anul universitar fara produse Apple noi

  In orice societate moderna exista diferente intre clasele sociale si de multe ori cei cu bani tind sa isi umileasca apropiatii care nu au aceeasi putere financiara. Acelasi lucru se intampla si in unele universitati din China unde studentii spun ca risca sa fie umiliti in public daca nu detin asa numitul set de 3 produse Apple. Vorbesc despre un iPhone, o tableta iPad si un MacBook, produse care in China depasesc suma de 3000$. Saptamana trecuta o studenta a facut o scena nu prea frumoasa intr-un Apple Store unde s-a certat cu propria mama cerandu-i sa-i cumpere “setul de 3 produse Apple”, altfel risca sa fie umilita la facultate.

An incident has happened in one of the Apple authorised reseller shop in Beijing last month, a freshmen made a fuss demanding to her parents, insisted on buying an iPhone 4S, new iPad, and Macbook which cost over 20,000 yuan (US$3,129). The three i-products are described as “Apple 3-Piece Set”in China retails market. The girl said to her parent, “if you don’t buy me these, just go ahead and let me lose face in college”. Her mother was in tears because she couldn’t afford the luxury Apple products …

  Urmand acelasi scenariu, un student al altei universitati si-a amenintat parintii ca renunta la facultate daca nu i se achizitioneaza un iPhone 4S si desigur ca aceste cazuri nu sunt singulare. In China studentii au ingrosat buzunarele marilor retaileri de produse electronice, totul intr-o tentativa de a se prezenta cu noile achizitii la inceputul anului scolar. Asemenea lucruri se intampla in majoritatea colturilor globului, insa in China lucrurile sunt totdeauna ceva mai dramatice.