Synaptics ClearPad Series 3 – o tehnologie pe care as vrea sa o vad in iPhone

  Terminalele Nokia Lumia 820/920 lansate ieri de catre compania finlandeza vin cu o tehnologie interesanta dezvoltata de catre un producator de trackpad-uri pentru laptop-uri. Synaptics se numeste aceasta companie, al sau senzor ClearPad Series 3 este inclus in noile terminale Nokia, iar cu ajutorul sau utilizatorii pot folosi un smartphone chiar si atunci cand au manusi pe maini. Da, nu veti mai fi nevoiti sa va achizitionati manusi speciale pentru controla un touchscreen, ci veti putea utiliza aceste terminale Nokia indiferent ce manusi aveti pe maini.

SANTA CLARA, California – Synaptics Inc. (NASDAQ: SYNA), a leading developer of human interface solutions, today announced that the new Nokia Lumia 920 and Nokia Lumia 820 will be the first smartphones in the world to use a new advanced multi-touch experience based on the Synaptics ClearPad capacitive touchscreen sensing technology. Synaptics ClearPad Series 3, the premier mobile touch solution for premium high end smartphones, has raised the bar for high performance touch on the Lumia 920 and Lumia 820 with the introduction of support for gloves and fingernails.

  Nu stiu daca la Apple vede cineva noutatile lansate de catre Nokia, dar tare bine ar fi daca iPhone-ul ar oferi o functionalitate asemanatoare pentru zecile de milioane de utilizatori care mai folosesc dispozitivele si iarna.

17 COMENTARII

  1. ar fi bine sa puna aceasta tehnologie,ca unii sunt nevoiti sa isi dea manusile jos ca sa il controleze sau sa isi cumpere manusi speciale cum spui tu

  2. Eu zic ca e o porcarie asta cu manusile.. Daca uiti sa blochezi telu si l-ai bagat in buzunar.. pac… ai sunat-o pe mama.. Nasol..

  3. Nu vad niciun motiv pentru care Apple sa introduca asa ceva in iPhone, din moment ce si asa se vinde foarte foarte bine! Lor nu le pasa ce vrem noi, parca au zis-o de multe ori, ci se concentreaza sa produca in cantitati cat mai mari, chiar daca apar probleme ca Antennagate. Sper totusi ca Apple a ascultat dorintele noastre si a implementat acel display 16:9, ar fi foarte bine!

  4. @4 Alex: cred ca NU ai inteles, desi intre noi fie vorba nici nu era greu sa intelegi! Gandesti doar cu rea vointa si nu prea ai discernamant cand citesti! Una este sa te duci la compania Synaptics si sa le platesti o suma si sa le folosesti inventia, alta este sa te duci sa le dai alta suma sa le cumperi brevetul (si atunci il folosesti doar tu, sau si altii dar tre` sa-ti plateasca) ba chiar cumperi toata compania doar pentru un brevet daca merita si alta e sa faci cum face “bisnitarul ordinar international” Samsung de se asociaza toti in firma aia ca mafiotii si fura brevete si inventii fara rusine si ne mai si intoxica cu vesti ca fatalaul sef (CEO Samsung)de la ei nu a auzit ca tre sa plateasca UNU MILIARD $ si vezi doamne face secretara pe ea de frica sa-i spuna de furtul facut de angajatii lui (ca si cum el nu este la curent cu “XEROX-ul” din curtea lui). Acum tu fiind cu rea vointa si POATE! mai nepregatit intelectual intelegi ce vrei sau ce poti din stirile pe care le citesti.

  5. @4 Alex: Am terminat intr-o nota negativa post-ul de mai sus asa ca ma ofer in mod gratuit sa-ti explic stirile ce apar. Cu drag.

  6. Tot ieri, la conferinta de lansare Motorola, au oferit tuturor celor prezenti cate un Motorala RAZR HD M (parca asa se numea). Ce tehnici de a cumpara utilizatorii si/sau piata.

  7. sincer eu zic ca apple are chestii mai interesante de prezentat. abia astept. chestia asta cu manusile…oricum manusile fara deget sunt mai cool :))

  8. …ma gandesc la o situatie cat se poate de reala: cand folosesc manusile inseamna ca este (cam) frig; ma intreb de ce as avea (smart) phone-ul in buzunarul exterior al hainei de iarna (pen’ca daca ar fi in interior cu siguranta ar trebui sa-mi dau jos manusile ca sa ajung la el) si nu castile / handsfree-ul in urechi? ca asa procedez cand schiez si tre sa respund la tel… si pentru ca dupa juma de ora de stat in buzunarul exterior tel-ul nu mai functiona sau aveam bateria consumata (chestii testate si experimentate personal)…

  9. Ionel Craciunel te rog eu nu mai explica tu nimic,ai explicat destul in propozitia aia de 10 pagini de mai sus din care niciun om normal de pe aceasta planeta nu poate intelege nimic.Poate ar trebui sa iti explici tie ca trebuie sa mai pui niste virgule,puncte si alte semne de punctuatie in momentul in care scrii ceva.

  10. Emil de acord cu tine ! Practic asa trebuie , sa stea la caldurica ca altfel bateria pa si pusy ! Dar parca as vrea sa il pot controla si atunci cand am manusi! Si doar pt a raspunde si tot ar fi bine …si nu sa scriu si a.s.m.d.
    Victor daca merg pe idea asta, desi nu cred ca gandesc asttfel, iar concurenta avanseaza vor avea probleme serioase ! Si sincer ma bucur ca Nokia resusita ca pasarea Phoenix si vine din urma , si BB astept deasemeni sa le vina mintea de pe urma…

  11. Ce-as rade ca la prezentarea noului iphone sa arate k au bagat si ei chestia asta fara de care unii din voi nu puteti trai :))) majoritatea dintre voi nu sunteti in stare sa faceti nimic in viata, dar aveti pretentii sa inventeze altii pt voi automatul de cafea …

  12. Emil de acord cu tine ! Practic asa trebuie , sa stea la caldurica ca altfel bateria pa si pusy ! Dar parca as vrea sa il pot controla si atunci cand am manusi! Si doar pt a raspunde si tot ar fi bine …si nu sa scriu si a.s.m.d.
    Victor daca merg pe idea asta, desi nu cred ca gandesc asttfel, iar concurenta avanseaza vor avea probleme serioase ! Si sincer ma bucur ca Nokia resuscita ca pasarea Phoenix si vine din urma , si BB astept deasemeni sa le vina mintea de pe urma…
    Romeo daca te simti cu musca pe caciula , e problema vieti tale !!

  13. Dacă va fi modificat touch-ul ca să-l putem folosi și cu mănuși, cu siguranță s-ar pierde din “finețea” lui! Cu mănuși atingi o suprafață mai mare decât cu degetul gol, iar eu sunt foarte Mulțumit de răspunsul touch screen-ului de iPhone chiar dacă trebuie sa scot mănușa pentru că astfel evit să tot dau zoom in pagină, lucru foarte util atunci când nu pot butona decât cu o mână..