Prima Pagina Apple Iata primele poze inregistrate de camera noului iPhone 5, dar si o...

Iata primele poze inregistrate de camera noului iPhone 5, dar si o comparatie cu iPhone 4S

  Aseara compania Apple a laudat camera terminalului iPhone 5 spunand ca ea este ceva mai buna decat cea din iPhone 4S, insa pe hartie diferentele sunt invizibile. In lumea reala diferentele sunt ceva mai vizibile, iar poza de mai sus ar trebui sa va convinga din acest punct de vedere. La o analiza scurta a imaginilor publicate de catre Apple pe website-ul sau, cei de la DPReview au aflat ca iPhone 5 foloseste lentile de 4.1mm ce ii ofera un unghi de vizibilitate de 33mm, iar iPhone 4S foloseste lentile de 4.3 mm ce ii ofera un unghi de vizibilitate de 35mm.

Close examination shows the iPhone 5 is using a 4.1mm lens to give a 33mm equivalent field of view, rather than the 4S’s 4.3mm lens, which gave a 35mm equivalent view. This means the new sensor is a tiny fraction larger. The iPhone 5 has also selected ISO 50, 1/3EV below the 4S’s minimum sensitivity of ISO 64.

  Conform informatiilor de acolo, senzorul de imagine din iPhone 5 este doar putin mai mare decat cel din iPhone 4S si ofera iSO 50, 1/3EV fata de senzorul din iPhone 4S care ofera ISO 64. Privind doar imaginile, nu veti vedea diferente foarte mari intre calitatea pozelor, ele exista, insa nu sunt atat de evidente precum in cazul comparatiei dintre iPhone 4 si iPhone 4S. Camera terminalului iPhone 5 este ceva mai buna, Apple nu specifica pe website-ul sau ce senzor nou a implementat, insa mai multe vom afla despre el dupa ce dispozitivele vor ajunge pe piata.

  Informatiile despre camera si senzorul acesteia au fost obtinute prin analizarea datelor EXIF ale pozelor facute cu iPhone 5 si publicate de catre Apple pe propriul website, deci sansele ca ele sa fie trucate sunt mici.

 

 • Remus

  Cu siguranță dacă Steve Jobs ar fi trăit,acest telefon,in forma in care e acum,nu apărea…se pare ca iPhone 4/4s rămân ultimele telefoane Apple.Pacat,astia nu au învățat nimic de la Steve Jobs !

 • Toma

  N-or fi trucate dar sigur au folosit aparatura ajutatoare ca sa fie stabile imaginile etc. ca altfel nici cu un aparat foto nu le faceai asa de clare imaginile 1 2 4 5 6

 • Klaudinho

  Da ce are forma asta …. stai calm ca designul si multe altele erau gandite de S Jobs

 • coressy

  obtiii culorile din camera iophone 5 prin editarea pozelor de pe 4s apasand butonul imbunatatire si iese exact la fel;)

 • Silviu2

  Nu e mare diferența între 4s si 5 … Sunt sigur ca cei care au un 4s nu se vor grabi sa cumpere iPhone 5…

 • iChris

  @Silviu2…:))..am 4s, dar tot iau un 5..:))..ca sa-l schimb pe 4 normal…:))

 • Andrei

  Eu am iPhone 4S si cum a spus si Silviu2,chiar nu mi-as cumpara 5-ul.Dupa parerea mea nu are ceva foarte special fata de 4S,are A6 in loc de A5 care nu e foarte special,si un ios 6 care si eu il pot pune pe 4S-ul meu.Din punctul meu de vedere nu merita sa-l cumperi si mai ales cu cat o sa-l scumpeasca magazinele

 • Alin Cristian

  Ce comparatie sa faci daca are camera identica?

 • Aurelius

  E primul iphone dupa ipho4 pe care o sa il cumpar. Este exceptional. Schimbarile chiar merita – ecran, camera, panorama, materialele carcaswi & more

 • @Alin Cristian: Mai citeste articolul, poate te dumiresti, macar asa de ochii lumii.

 • Pingback: iPhone 5 intre dezamagire si... dezamagire | iDevice.ro()

 • Egrimisu

  sa-mi spuna mie cineva cum in prima poza este focalizata doar floarea? din cate stiu pentru asta trebui sa focalizezi manual un obiectiv usor mai sofisticat. ce ziceti e trucat?

 • Paraipan

  Iti spun eu: asa ies pozele macro.