Apple schimba rar dock-urile iDevice-urilor

  Implementarea noului dock in iPhone 5 a generat foarte multe controverse in randul utilizatorilor care au inceput sa se planga din cauza faptului ca vor fi nevoiti sa cumpere adaptoare si sa renunte la unele accesorii. Desi lumea este suparata, adevarul sta in imaginea de mai su deoarece, Apple oferit 3 modele diferite de dock-uri pentru conectarea la iDevice-uri, in timp ce Samsung a oferit 18. Perioada luata in discutie este de 10 ani de zile, iPhone-urile sunt disponibile de doar 5 ani pe piata, insa iPod-urile sunt disponibile de peste 10 ani, deci comparati este justificata.

  Apple a incercat sa ofere o experienta cat se poate de buna utilizatorilor, schimband rar, dar cu folosit, dock-urile de incarcare, iar schimbarea de acum va fi cu siguranta justificata de beneficiile aduse pentru utilizatori.

17 COMENTARII

  1. Mi se pare o decizie inteleapta , sostenabila ! Asta denota multe stabilitate , seriozitate , continuitate etc…mai e o marca care nu a tot schimbat …

  2. Asta intradevar e cam nasol, avand in vedere ca de craciun mi-am cumparat un sistem 7.1 blueray Panasonic ce are si dock special pt iphone, imi e foarte util, ajung acasa , il infig in dock, ascult si muzik mea ,se si incarca, chiar daca voi avea adaptorul , nu va mai avea I5-ul acelasi aspect placut….can e pus in dock-ul sistemului.

  3. mda, singura chestie e ca aici parca se discuta despre idevice si apple. apple s-a priceput foarte bine sa arate cu degetul concurenta atunci cand a fost cu musca pe caciula. diversiuni ca la Cotroceni. mie mi se rupe de samsung si cate adaptoare a avut in ultimul secol. si hai sa vedem lucrurile asa cum sunt: sute de milioane de useri care vor cumpara adaptor = 30$ x sute de miloane de dolari in buzunarul apple. asta ca sa nu ne mai indoim de motivul pentru care au schimbat adaptorul. si ca sa fiu in ton cu articolul: este acelasi motiv pentru care samsung a schimbat cablurile ca pe rufe murdare. CA$H

  4. mi se rupe de samsung. cu apple e altceva: NU ARE PORT USB. la samsung et CO e simplu: am un USB si-l conectez la orice tel android, wp7 etc, prezent sau viitor. Apple are conector proprietar. Sunt milioane de useri care au investit sute si mii de $ pe periferice. Nu prea cred ca le vor da la gunio sau le vor schimba cu periferice cu mufa noua.

  5. nu inteleg de ce va ambalati atata..pentru ca orice carcasa ati fi luat pt 4s nu o veti putea folosi pe ip 5 , nu pt ca este schimbata mufa, ci pentru ca e mai mare telefonul….

  6. si, oricum, nu ai inteles nemultumirea celor multi care au dat bani grei pe periferice: ii de ranjeaza “ciupeala” asta de 30$.

  7. Eu nu cred ca o sa ii deranjeze! Oricum adaptorul asta o sa il foloseasca Doar cei care i-si iau un Iphone5 iar daca dau 800$ pe idevice nu cred ca nu vor vrea sau ii va deranja inca 30$ cheltuiti pe un adaptor.

  8. Adaptoarele alea o sa vedeti or sa mai scada la pret…si nu se vor vedea in docuri pt sunt discrete. Daca tot peste cinci ani vor schimba iar nu va chiar asa o mare problema…bine ar fi sa se gaseasca un numitor comun si care fie universal. Mie microusb urile nu i-mi plac pt am impresia ca nu sunt prea fiabile, personal doua mi sau defectat si catorva prieteni…apropo de fiabilitate nici cablul usb apple nu mi se pare f rezistent…

  9. Treaba lor daca si-au luat echipamente si periferice scumpe, cu dock iphone. Nu poti sa le dai astora in cap ca tu ti-ai luat un produs, si ei au schimbat o mufa. Daca chiar au dat mii de $ pe sisteme, atunci mai mult ca sigur alea au si functie de airplay.