Prima Pagina Apple Iata primul dispozitiv care transforma cartele micro-SIM in cartele nano SIM

Iata primul dispozitiv care transforma cartele micro-SIM in cartele nano SIM

  Daca veti achizitiona un iPhone 5 si inca nu stiti cum veti taia cartela dispozitivului vostru, ei bine pe piata a aparut deja un produs care taie cartelele SIM/micro SIM si le transforma in cartele Nano SIM. Orice fel de cartela SIM poate fi taiata cu acest produs si daca va uitati la imaginea de mai sus, veti observa ca in cazul unor cartele se taie si o bucata din chip, insa nu va temeti, cartela va functiona fara probleme. Acest gen de produse au aparut si dupa lansarea iPad 1 impreuna cu al sau micro SIM, iar acum se intampla acelasi lucru.

  Un dispozitiv de acest gen costa aproxiamtiv 24$ si poaet fi achizitionat de aici.

Thanks to T.

 • madalinc

  Nano simurile sunt si mai subtiri decat microsimurile, doar decupandu le nu le va face si mai subtiri, deci probabil cel care a creat aparatul nu s a gandit ca nanosimurile sunt mai subtiri. In concluzie nu sunt in totalitate practice, decat daca cumparati si o bucata de smirgher si va apucati sa frecati.

 • lich

  Le poți face tu mai subtiri frecand nano-simul
  cu o bucata de metal

 • Point

  Mai merge pe naiba,avum 2 ani cand mi-am luat iphone 4 am fost sa imi tai cartela mea la un gsm point si era din aia mare,cand au pus-o in aparat a taiat si un pic de tot din cip,oare crezi ca a mai mers?Cunosc si alt caz la fel ia fost taiat putin cipul dupa care a devenit inutilizabila,mie mi-a taiat din ea cel mult aproape un mm,pe cand aici vad ca sunt taiati cativa si culmea tot functioneaza,oare..

 • @Point – o matrita buna iti taie perfect 🙂

 • Chebac Claudiu

  Nu va temeti,cipul taiat nu va functiona si puteti arunca cartela fara probleme.

 • Doc

  Funcționează, nu mai repet ce am scris în alt post! Ma surprinde totuși ca toți știu, însă nici unul nu a pus mana pe o menghina mica, o pila, un șmirghel de 200 sau o pila diamantata. Ca la romani, ne dam cu părerea, ca e moca!

 • Julian

  Eu am mai scris intr-un comment: vad ca si acest sim din imagine este un model vechi de sim, cu chipul mare. Simurile si micro-simurile model nou sunt cu chipuri mai mici, se pot decupa fără probleme, dar cu multă răbdare. Primul pe care l-am făcut, acum mai bine de un an, a fost cel de la Digi, din stickul USB. Nu au avut cum sa mi-l înlocuiască cu un microsim pentru ca venea împreuna cu stickul-modem USB ( pe cel de telefonie mi l-au schimbat fără probleme, mi-au dat un micro-sim). Mi-a luat ceva timp, dar a ieșit ok, se potriveste perfect in iPad.
  De cand am găsit pe net dimensiunile nano-simului, m-am apucat si-am exersat pe câteva simuri si micro-simuri – au ieșit toate bine, inclusiv cu subtierea nano-simului. Intr-adevăr, din microsim in nanosim, operație este mai dificila, dar cu răbdare si din aproape in aproape, a mers.
  Ideal este sa îți dea din start operatorul un nano-sim, ceea ce cred ca se va si întâmpla, in cazul in care achizitionezi iPhone-ul 5 de la ei. Dar, chiar si dacă-l iei din alta parte, la momentul in care se va lansa si la noi, eu care ca toți operatorii vor fi pregătiți cu nano-simuri ( înlocuirea sau achiziționarea acestora, dacă va fi gratuit sau contra-cost, va depinde de fiecare operator si vom vedea la acel moment).

 • Chebac Claudiu

  @Doc,cand o sa ai pe ce folosi un nano-sim sa il tai ca si in imaginea de mai sus si sa te convingi de functionalitatea lui.(dupa nu e nevoie sa mai scrii nimic)

 • Chebac Claudiu

  P.S. Eu am spus de cip-ul taiat,nu de micsorarea cartelei.

 • @Chebac Claudiu – cipul e exact la fel! doar cartela e mai mica!

 • Costi

  chip-ul ae ala mic de tot de pe mijloc,pe afara se vad doar pinii de conectare care pot fi taiati fara probleme
  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b3/Chip_extracted_from_an_AT%26T_Mobility_SIM_Card.JPG

 • Chebac Claudiu

  Stai sa vedem daca ne intelegem:Vorbesc de imaginea prezentata in acest articol,in care ne este prezentat un sim mai vechi cu cip-ul mare,din care este facut un nano-sim.Am facut si eu din un sim de digi un micro sim,dar este vorba de taierea plasticului nu a cip-ului cum este taiat aici o buna parte de sus,din spate si chiar si de jos da a vad eu bine.Acest nano-sim din imagine nu va functiona in veci.
  E simplu de verificat,cei care isi vor cumpara iPhone5 si au cartele cu cip-ul mare sa le taie asa,nu vor trebui decat sa mearga sa ceara o copie a cartelei dupa experienta.

 • Pyt_gt

  Nu mai vorbiti prosti …. Chip-urile din orice cartela sunt foarte mici… Cativa milimetrii patrati … Si din chip-ul ala ies niste fire foarte subtiri si sunt legate de contactele acelea mari , iar totul este acoperit cu un material mai tare care sa le tina fixe … E daca cartela aia este taiata cu grija fara sa fie bruscata tare se poate sa ramana contactele acelea intacte fara sa se dezlipeasca si sa functioneze … Daca nu nu …. Da nu mai vorbiti de “chipuri taiate” … E ca si cum as zice eu ca imi tai procesorul din calculator ca sa incapa mai bine sau sa nu se incalzeasca asa tare …. E o prostie … Chip-ul defapt e un micro procesor … Iar partea de cupru (contactele) e placa de care e pris chip-ul … Puteti zice ca taieti din contactele alea da nu din chip !!!!

 • ibobia

  Asa e, domne! Chip-ul (circuitul integrat) e de fapt mult mai mic. Cu certitudine, taiat sau afectat, nu va mai functiona in veci. Dar dacă mai tăiaem ceva din contacte, nu-i problema, atâta timp cât la mai putem conecta. Asta-i!

 • gigel

  Nu prea inteleg treaba asta, de ce sa nu iei micro-sim/nano-sim de la operator? Cati dintre cei cu iphone sunt pe cartela? Nu-ti trebuie abonament special pentru asa ceva.

 • gigel

  *cartela = prepay.
  Mda.. ma gandesc acum ca am omis situatia in care telefonul/sim-ul nu a ajuns inca la operator..

 • Tod

  Impacientatilor, eu zic sa asteptati pana se lanseaza iPhone 5 la operatori si veti avea si nanosim-urile mult dorite. Cat de ahtiat sa fii sa iti doresti sa ai nanosim cand nu s-a lansat inca nici macar in Europa. Ma rog..

  Timpul trece, bagatorii de seama raman.