Prima Pagina A6 Apple ar putea pregati un procesor quad-core A6X pentru anul viitor

Apple ar putea pregati un procesor quad-core A6X pentru anul viitor

  Anul acesta Apple a implementat un procesor A6 dual-core de 1GHz in iPhone 5, performantele sale fiind net superioare ale multor competitori. Procesorul este construit de catre Apple folosind proprietate intelectuala a companiei ARM, iar asta i-a permis sa il modifice asa cum a vrut. Pentru anul viitor un analist asteapta de la Apple primul procesor quad-core care ar putea purta numele A6X si care ar putea avea aceeasi arhitectura precum cel din iPhone 5, insa cu doua nuclee in plus si un chip grafic mai puternic.

Now that it has completed its first CPU design, Apple is not likely to stop there. To keep pace with competitors using ARM’s own cores, the company will have to crank out a new CPU design every couple of years. We believe Apple is already working on a next-generation CPU, which will likely implement the 64-bit ARMv8 instruction set. This new CPU probably won’t debut until 2014, so for its 2013 products, Apple will have to rely on the same CPU design, perhaps in a quad-core configuration and with a higher-performance GPU.

  Se estimeaza ca abia in 2014 vom vedea un chip A7 de la compania Apple, insa din moment ce vorbim despre estimari, totul este cat se poate de nesigur. Multa lume a asteptat un quad-core anul acesta de la Apple, insa procesorul oferit de catre companie este mai rapid decat quad-core-urile concurentilor, asa ca deocamdata nu era nevoie de asa ceva. Ce ne rezerva viitorul ramane de vazut, insa este clar ca iDevice-urile vor avea de acum incolo procesoare concepute de catre Apple.

 • Hybrid

  Daca nici la anul nu o sa vedem quad core o sa scada vanzarile…oricat de mult ar fi optimizat sistemul in aplicatii o sa trebuiasca quad core.

 • Armadilo

  Anul viitor va aparea iPhone 5S cu procesorul quad-core, in 2014 oare Apple va schimba designul, pentru ca sincer nu vad ce alte noutati in afara NFC si alte 2-3 nazbatii ar mai putea implementa.

 • Andrey

  Ca de obicei.Sa va lamuresc eu.
  iPhone 4==>Procesor Single Core A4
  iPhone 4S==>Procesor Dual Core A5
  iPhone 5===>Procesor Dual Core A6
  iPhone 5S===>Procesor Quad Core A6X

  In fiecare S apare o imbunatatire care se vede cu ochiu liber !

 • rundown

  nu cred ca iphone -ul are nevoie de quad core sau de un display mai mare decat cel din iphone 5.Sigur o placa grafica mai puternica si 2 gb de rami si ceva revolutionar la senzorul camerei…..atata tot.

 • point

  Eu cred si nu numai eu si lumea in general dar nu vrea sa recunoasca ca iphoneul 5-6 si orice o mai urma de acum incolo are nevoie de alt IOS,asta este primul lucru care trebuie schimbat la el,orice design ar scoate,orice functii evolutionare si nerevolutionare sunt degeaba,6 ani de aceasi interfata,come on dude!!! Avem nevoie de ceva nou.

 • Chebac Claudiu

  Normal,ptr. iPhone 5S care va arata la fel.

 • Andrei Marinescu

  Eu nu inteleg de ce va deranjeaza atata designul… Este un design frumos care e pacat sal schimbe si toata lumea zice ca e acelasi cand el e intr-un anume procentaj schimbat… dar de toata lumea vrea alt design sa ii vada altii ca au noul iPhone ca poate cu asta actual sa nu ii incurce cu posesorii de 4 sau 4S… hai sa fim seriosi este un telefon foarte bun cu un hardware decent pentru niste telefoane si care sunt mai bune decat ale concurentei chiar daca pe hartie nu…. plus un soft care e de vis ce mai vreti…. daca nu va convine nu cumparati sau daca e chiar asa angajati-va voi la aplle in locul lu Ive poate faceti un design mai frumos.

 • Eman

  Pai daca apare quad-core si pun 2 gb de ram, la performantele pe care le are IOS si la cum isi foloseste resursele, cred ca ceilalti vor fi nevoiti sa inventeze un multi-core macar sa tina pasul cu Apple. Sau isi vor recunoaste neputinta si o vor lasa moale cu concurenta. Pe hartie sunt tari, in realitate mai au de invatat de la Apple. Nu inteleg de ce unii compara dual-core de pe iPhone cu quad-core de la restul. Poate se aude mai pompos quad-core 🙂 Cand va reusi android sa foloseasca la maxim quad-core si sa aiba performante pe masura, atunci va construi si Apple unul. Parerea mea.

 • Hybrid

  @ Eman True that…Sgs3 mie mi se pare la viteza ca un iphone 4 cu single core.

 • Daniel

  Eu nu inteleg de ce vreti neaparat quad core, ca sa ne laudam in fata celor cu android ca avem 4 nuclee si 7 gb RAM. Eu am i4s si nu lasi da pe un s3 pt nimic in lume. Dupa cate vad se repeta istoria de acum cativa ani cand toti ziceau ca eu am windows dual core si 2 gb RAM care e mai bun decat Mac-ul de 1.6 si 512 RAM decat ca acum windowsul e androidul

 • djcata

  nu cred ca vor pune quad , pot face un dual la 1,5 si au marit puterea si mai umbla putin la grafica