iOS 6 si problema conectivitatii cu retelele Wi-Fi

 La scurt timp dupa lansarea iOS 6, foarte multi utilizatori au inceput sa se planga din cauza faptului ca nu mai pot accesa website-uri atunci cand sunt conectati la retele Wi-Fi. Problema are legatura cu Apple, multi utilizatori reclama existenta ei pe forumurile Apple, iar partea buna este ca, compania a inceput deja sa rezolve problema. Totul a avut la baza modul in care Safari preia URL-urile si serverele Apple ar fi de vina, insa inginerii companiei par sa fi localizat sursa problemei. Atunci cand ne conectam la o retea Wi-Fi iDevice-ul da ping unei pagini aflate pe serverele Apple si acea pagina nu a functionat cateva ore bune, insa acum este activa.

“When an Apple iOS device (iPhone, iPad, iPod) connects to a WiFi network, the first thing it does is make a request to the URL http://www.apple.com/library/test/success.html.

The purpose of this request is to discover if there is a “captive portal” in the way. A captive portal is when, after connecting to the WiFi, any web request you makes gets redirected to a login/ToS page. In order to continue, you must either login with a username/password (or sign up, then login), and/or access the Terms of Service.

 Daca totusi problema nu s-a rezolvat in cazul vostru, atunci mergeti in Settings>Wi-Fi, selectati reteaua voastra folosind sageata albastra, faceti scroll pana in partea de jos a paginii si alegeti optiunea Renew Lease.

22 COMENTARII

  1. Nu te supara Zaone, da numa infrici lumea :-j Nu e adevarat deloc ceea ce zici tu. Clientii care se plang, NU STIU folosi un iphone. Asa ca fa bine si las-o mai moale cu aburelile :-j

  2. deocamdata probleme de genul acesta nu am avut, dar asera in jurul orei 12 (noaptea) mi sa inchis un apel telefonic, desi imi arata 3 linii la semnal , cronosul nu imi mergea, dupa care mia picat complect semnalul, nici pe cautare manuala a retelei nu am gasit nimic, nu stiu daca are legatura cu IOS6 sau cartela mea este devina, are mai putin de un an , in momentul de fata este functionala, a mai avut si alti aceasta problema ?

  3. pai daca va grabiti, voi nu ati invatat lectia?! update se face dupa cateva zile de la lansare, dupa ce se semnaleaza si se rezolva toate problemele. Si Iphone-ul se cumpara la fel, dupa o luna-doua, amintiti-va ce probleme au fost cu Ip4 la inceput cu bateria si semnalul, probleme care s-au rezolvat complet undeva abia la IOS 4.2.1

  4. @Ionut: nu da cu batul asa gratis, la job am avut un 4, 2 x 4s, ipod touch 4th gen care au avut aceasta problema, asa ca e cat se poate de existenta.

  5. Si eu am problema cu conecta re la wifi pe iPhone 4 dar pe iPhone 4S totul merge ok… Cand sotia incearca sa se conecteze ii apare o pagina apple de log in si spune ca nu poate fii gasita.
    @Ionut sa stii ca majoritatea, adica 99.99% din ceea Ce spune zaone ca nu merge sau ca este in neregula este adevarat… numai ca nu toate iDevice-le sunt afectate…

  6. Am avut aceeași problema pe doua iphoneuri. S-a rezolvat cu un restore, asta după ce am incercat toate modalitatile (renew lease, forget network, erase network settings, erase all settings/content). Acum cateva minute, dupa ce m-am conectat iar la wireless, mi-a aparut aceeasi pagina de login apple.com, dar de data asta cu mesajul Success.

  7. … iar începe Apple cu kkt-urile lor? Ping in site Apple…etc … Ce dracu e asta? Deci sa inteleg ca eu de fapt ies in net prin serverele Apple? Wtf… Hai ca acum chiar mă gândesc ca o sa fac ceva pe telefoanele lor 🙁 . Deci sa inteleg ca de aia merge netul așa prost?… Pai dacă e așa schimb tableta pe android

  8. @ Ionut; cand eu foloseam un iPhone; tu… sa nu zic ce… asa ca scuteste-ma pe mine cu texte de genul ala… chiar era o problema reala…

    @AlexB.. eu iOS 6 l-am avut decand s-a lansat GM… deci nu am facut nici un update ieri; si tot am avut problema asta.. 😐 sec..dar adevarat; dar ma bucur ca s-a intamplat asa.. cel putin stiu cat de “controlat” sunt… pentru ca chestia cu ping-ul e adevarata, desi aseara nu reuseam sa ii gasesc nici o explicatie!

  9. Putin pe langa subiect, dar am gasit o alta problema ( cel putin la mine ) numai merg keyboard shortcuts-urile, mai este cineva care le foloseste si imi poate confirma acest lucru?

  10. Eu am probleme pe ipod touch cu apple store-ul 🙁 imi iese pur si simplu din el, ecran negru, am dat reset, erase ipod si tot asa-mi face… am vazut ca nu sunt singurul, dar unii au rezolvat-o cu reset (home button + power button). Sper sa fie de ajutor aceasta informatie, din pacate la mine nu s-a rezolvat problema.

  11. am gasit si explicatia fenomenului ping..

    “When an Apple iOS device (iPhone, iPad, iPod) connects to a WiFi network, the first thing it does is make a request to the URL http://www.apple.com/library/test/success.html

    The purpose of this request is to discover if there is a “captive portal” in the way. A captive portal is when, after connecting to the WiFi, any web request you makes gets redirected to a login/ToS page. In order to continue, you must either login with a username/password (or sign up, then login), and/or access the Terms of Service.

  12. La mine nu a gasit reteaua wireles decat depa aprox 1minut! Sper sa fi fost doar o intamplare acum iar pe viitor sa nu se mai intample

  13. Am si eu o problema cu iphone 4 de ieri de cand am facut update cu ios6 nu mai am semnal deloc la telefon! Imi puteti spune va rog daca a mai avut cineva aceeasi problema?