Prima Pagina A6 iPhone 5 este prezentat drept cel mai rapid smartphone de pe glob,...

iPhone 5 este prezentat drept cel mai rapid smartphone de pe glob, are un procesor dual-core, un chip grafic triple-core si camere Sony/Omnivision

  Cei de la PCMag au facut cateva teste noului iPhone 5 pentru a vedea cat de bine se descurca el fata de celelalte smartphone-uri in ceea ce priveste performantele. Rezultatele obtinut de ei au fost in concordanta cu tot ceea ce s-a spus pana acum despre iPhone 5, adica terminalul este cu pana la 4 ori mai rapid decat iPhone 4, de pana la 2.5 ori mai rapid decat iPhone 4S, si ceva mai rapid decat principalele terminale Android care ruleaza versiunea 4.0 a sistemului de operare.

  In ceea ce priveste performantele grafice, iPhone 5 este cu de pana la 2.2 ori mai rapid decat iPhone 4S si cu de pana la 8 ori mai rapid decat iPhone 4, performantele sale fiind desigur mai bune decat cele ale smartphone-urilor Android de top. Aceste performante vin multumita procesorului dual-core de 1 GHz conceput de catre Apple, dar si multumita unui chip grafic triple-core descoperit de catre Chipworks. PowerVR SGX 543MP3 este numele procesorului grafic din iPhone 5, el fiind asemanator cu cel din iPhone 4S, singura diferenta constand in utilizarea unui al treilea nucleu.

The [SGX 543MP3] is sort of the best of both worlds. You don’t take a huge die area penalty and at the same time don’t run at a significantly higher frequency, and you can get to that same 2x value.  The [SGX 543MP3] option is the most elegant and likely what Apple chose here. The image above shows two 32-bit LPDDR2 memory channels and three GPU cores. We’re likely looking at a PowerVR SGX 543MP3 running at 266MHz.  UBM estimates the die size at 95.04mm2 and the manufacturer as Samsung.

  In ceea ce priveste camerele, cei de la Chipworks sustin ca, camera iSight de 8 megapixeli este fabricata de Sony, precum in cazul iPhone 4S, iar camera frontala ar fi fabricata de catre omnivision si ar avea 1.9 megapixeli.  Camera iSight probabil are un senzor de imagine mai bun, iar camera frontala este noua deoarece ea are mai mult megapixeli si este capabila sa inregistreze video la o rezolutie mult mai buna.

Unlike the prior generation iPhone 4S that had an IMX145, infra-red imaging did not show the same die markings. Only a lonely little “SONY”.  When we measured the pixel, we did find it to be 1.4 µm, similar to the IMX145 and we know that the published specifications are also similar. Further analysis will determine the unique features of this sensor.

iPhone 5 este mai rapid decat terminalele care ruleaza Android 4.0, este mult mai rapid decat iPhone-urile lansate anterior, iar in momentul de fata se vinde “ca painea calda” in magazinele din intreaga lume.

 • Anonymous

  Din cate stiu eu la SunSpider GS3 are 1200 cu browserul din stock nu 1700

 • Flops

  Traiasca procesoarele QuadCore! Sunt cele mai tari la… consum

 • A doua imagine arata oribil! Ce e chestia aceea maro?

 • IPad2istul

  Sunt nori. E o fotografie facuta din satelit. 😀

 • Andrei Savescu

  La browsermark imi e greu sa cred ca S3-ul obtine 108414. Adica eu cu un Galaxy Note ( dual core ) obtineam 149000. Stiu ca zicea Zaone ca S3-ul are 158000. In fine nu stim in ce conditii au fost facute testele.

 • Point

  Mda total aiurea,eu la sgs3 stock fara root si alte balarii in browser mark test cu android 4.0.4 cu care vine din fabrica si cu browserul lui nativ scot 162000, cea ce spun astia deja e strigator la cer,doar 100 de mii,ha…scoteam 120k cu vechiul sgs2,imi dau seama cat sunt de corecte aceste teste,la fel si ala cu sun spider,1700,bai ma lasi…..

 • Point

  Trecand peste astea iphone 5 este foarte rapid,asta se observa si nu merita decat felicitari.

 • Anonymous

  Trebuie asteptate teste de la Anandtech. Astia de la PCMag de cand s-au apucat de testat telefoane ?
  Dau niste scoruri pt S3, pe care le obtin eu cu S2 pe ICS.
  In rest felcitatri lui Apple pt primul procesor facut de ei. Se descurca rezonabil pana apare A15 pe piata.
  Se pare ca plusul de performanta vine de la controlerul de memorie imbunatatit.