iPhone 5 este prezentat ca avand cel mai bun ecran dintr-un smartphone

  In iPhone 5 Apple a ales sa utilizeze un nou ecran construit folosind tehnologia in-cell iar cei de la Display Research lauda decizia companiei din Cupertino, spunand ca acesta este cel mai bun ecran folosit intr-un smartphone. Cei de la Display Research spun ca iPhone 5 are ecranul cu cel mai mare contrast, reflecta mai bine lumina, si are desigur o tehnologie care afiseaza culori mai clare si mai exacte. Desi nu este perfect, ecranul terminalului este prezentat ca fiind cel mai bun testat pana acum intr-un terminal mobil, iar cei de la Display Research au testat cam toate dispozitivele aparute pe piata.

Based on our extensive lab measurements the iPhone 5 has a true state-of-the-art accurate display — it’s not perfect and there is plenty of room for improvements (and competitors) but it is the best smartphone display we have seen to date based on extensive lab measurements and viewing tests. The white point is still somewhat too blue like most smartphones, and at maximum brightness it has a shorter running time than the iPhone 4, which is not surprising since it has a larger screen and a larger color gamut but roughly the same capacity battery.

  Din pacate autonomia bateriei este serios afectata atunci cand ecranul este setat la luminozitatea maxima, insa aceasta pare a fi singura “problema” a ecranului, cei de la Display Research spunand ca acesta ar fi chiar mai bun decat cel din Samsung Galaxy S III. In acest articol aveti comparatii detaliate si explicatii pentru fiecare test rulat de catre cei de la Display Research, iar in baza informatiilor de acolo va puteti convinge daca ecranul este intr-adevar grozav sau nu. Cu mai multe detalii vor reveni si eu in zilele urmatoare.

25 COMENTARII

  1. Intr-adevar! Toti spuneau ca daca nu are ecran full hd sau hd ready e nasol. atata timp cat e retina si se vede excelent de bine, la ce iti trebuie full hd?

  2. Pentru cine a avut 4s va simti o diferenta clara culorile sunt mult mult mai frumoase. Si au mai rezolvat ceva 4sul si 4 albe faceau poze mult mai in ceata decat cele negre. La iphone 5 pe alb nu este nici o diferenta la poze fata de cel negru

  3. @Pain Gandesti ce scrii? :)) Cum sa se vada “mult mai clar” pe un ecran 720p fata de ecranul din iPhone 5, ambele cu acelasi nr de ppi? Eu cred ca e tot aia.

  4. Claritatea nu are legatura cu rezolutia, are legatura cu densitatea pixelilor. De exemplu ai 2 bucati de material, una mai mare si alta mai mica. Cea mai mare este mai calitativa pentru simplul fapt ca este mai mare?

  5. NU chiar dif nu se vede in video dar in realitate e alfel, presupun ca te-ai jucat vreodata in viatza ta un joc pe pc rez 720p si rez normal,ai vazut ca e alceva si apropo ochiul uman are limita la 300 ppi deci degeaba zici de ppi

  6. Tu acasa ai vazut vreodata un post de televiziune in format hd,de exemplu pro tv hd fata de pro tv digital sau analogic de ce se vede extraordinar fata de ultimele 2?Sau daca pui pro tv hd pe un tv care nu are rezolutie hd de ce se vede mai prost decat unul hd,oare chiar nu au legatura aceste caracteristici?Si astia se chinuiau sa le inventeze,mai bine nu,ca uite nu e nici o diferenta intre ele…

  7. Primul articol nu are sursa, nu stau sa analizez asa ceva. La al doilea ma uit, dar daca totul se bazeaza pe rezolutie, asa cum se pare la o prima vedere, atunci mananca si aia rahat.
    Gaichuke also points out that, even though there’s no data yet, the Lumia 920 will have much better outdoor legibility
    Heh, baietii au facut un rahat acolo, au comparat niste chestii care nu tin de ceea ce a spus Apple. Compania foloseste tehnologia in-cell. Treaba aia cu posibilitatea de a il folosi cu manusi n-are treaba cu sensitivitatea, iar din cate vad eu astia se bazeaza pe date inventate de ei, nu de ceva real. Articolul ala se bazeaza pe :
    one forum poster on wpcentral has called Apple out on the claim, but he did so with the evidence to back it up. Forum user Gaichuke took the time to put together a comparison of the iPhone 5 and the Lumia 920 display, and the evidence does not favor Schiller’s comment.
    Display Research, care e o companie renumita pentru faptul ca spune adevarul, a zis altceva in testele lor, tind sa-i cred pe ei si nu pe unul care a pis niste date in cateva poze. Poate nu e ecranul din iPhone 5 cel mai bun, dar articolul ala de pe geek nu cred ca poate convinge pe cineva de altceva.

  8. strict dpdv display (cf.):

    “ÃŽn primul rând iPhone 5 nu străluceÅŸte nici la rezoluÅ£ie ÅŸi nici la densitatea pixelilor, cu 1136 x 640 ÅŸi 326 ppi, faţă de 1280 x 768 la Lumia 920 ÅŸi 332 ppi. Lumia 920 are de partea sa ÅŸi avantajul diagonalei mai mari, de 4.5 inch versus cei 4 inch de pe iPhone, în vreme ce ambele ecrane folosesc tehnologie LED IPS, deci egalitate aici. La capitolul luminozitate triumfa tot Nokia, cu 600 de unităţi nits pe Lumia 900, faţă de 569 pe noul iPhone, plus o vizibilitate mai bună în bătaia soarelui pentru produsul finlandezilor. ObservaÅ£i că am scris Lumia 900 aici ÅŸi nu Lumia 920, deoarece caracteristicile ecranului sau nu au fost dezvăluite încă în mod clar ÅŸi probabil că diferenta va fi ÅŸi mai mare în favoarea Nokia.

    Lumia 920 mai are un atuu datorită tehnologiei PureMotion HD+, care oferă un timp de răspuns de 2.5 ori mai rapid pentru pixelii individuali, în comparaÅ£ie cu ecranele IPS standard, care au un refresh rate de 60 Hz. Aparent diferenÅ£a de timpi de răspuns la scrolling pe ecran este de 61% în favoarea lui Lumia 920, faţă de iPhone 5. Åži ca bonus: puteÅ£i apăsa pe ecranul noului Lumia ÅŸi cu o mănuşă sau un pix ÅŸi va răspunde la input, ceea ce iPhone 5 nu poate.”

  9. @miki: Chestiile de pe geek, traduse in romana, nu e altceva nou. Apple nu s-a referit la latime si rezolutie cand a spus ca e cel mai avansat, asa ca o comparatie pe tema asta e inutila, ca nu-s prosti sa vorbeasca aiurea cand exista atatea palete pe piata.

  10. Sunt fan Apple dar din păcate țin sa cred din specificatiile dintre un nokia lumia 920 , sgs 3 si iPhone 5 , anu asta triumfa nokia puteți sa îmi sariti toți in cap dar asta e părerea mea 😉 si mi-o susțin pana la capăt 😉 . Si raman cu iPhone 4 al meu pana apare iPhone 6

  11. Zaone, intr-adevar, iphone 5 are o calitate superba a culorilor, dar se pare ca ecranul acestuia nu este chiar “de cea mai buna calitate”. Vorbesc dupa ce am urmarit niste clipuri pe Youtube, nu sunt luate de pe ProTV, si inclin sa cred ca sunt adevarate, pentru ca nu par sa fie montate.
    Te rog, daca ai timp, vointa si placere, sa scrii si despre acest subiect.
    Ai putea sa imi pui comentariul pe “mute”, dar asta nu ar rezolva problema; eu sunt iubitor de tehnologie, si imi place Apple asa cum imi place si HTC, si Microsoft, si Samsung, si Nokia. Fiecare are parti bune dar si parti rele.
    Bun… Deci:

    1. http://www.youtube.com/watch?v=sc1ZPWSA8dc

    2. http://www.youtube.com/watch?v=pgnkWjGvkYo&feature=related

    3. http://www.youtube.com/watch?v=_4kYbiygU6A&feature=related

    E vreo problema la iphonul pe care il detii deja? Jur ca imi pare rau de problemele astea… Nu am nicio bucurie sa vad ca oamenii sunt dezamagiti… Apple va rezolva problemele astea in cateva luni, doar au o gramada de bani, dar este pacat ca trebuie sa vedem asa ceva.

  12. Zaone, dar ce limbaj ai în comentarii… Cam mult prea neprofesional pentru un site ca iDevice. Sincer, nu am citit niciun site de tehnologie în care moderatorii să intervină aÈ™a brutal cu ‘mănâncă È™i ăia rahat’, nicăieri nu sunt apostrofaÈ›i utilizatorii care au alte preferinÈ›e decât produsele apple. Pe voi nu vă moderează nimeni?

  13. Zaone, mai sus am scris al doilea meu comentariu, iar aceasta este al treilea. Eu scriu doar cu diacritice, de pe telefonul meu S3, folosind tastatura Swift. Dacă È™i altcineva mai scrie cu acest nume, e pură coincidență. Nu È™tiu dacă poÈ›i verifica de pe ce IP scriu, sau emailul ataÈ™at acestui nickname. Al doilea aspect este acela că utilizatorii își pot permite să fie mai puÈ›in educaÈ›i în comentarii, dar pentru un moderator sau redactor este cam inadmisibil… Sorry…
    PS: verbul reflexiv ‘a se deduce’ nu se potriveÈ™te în contextul comentariului pe care mi l-ai adresat.

  14. Ma scuzi, dar ai dedus prost, ca utilizatorii pot fi prosti, dar moderatorii trebuie sa fie zei. Logica asta e cam de balta, nu exista perfectiune, exista doar oameni, si cu asta gata cu offtopicul. Te-am inteles, esti revoltat ca am spus ca unii vorbesc prostii pe niste website-uri, asta e, n-am injurat niciun utilizator, trecem peste.