Nuance lucreaza la un sistem care ne va permite sa folosim Siri chiar si cand iDevice-urile au ecranul inchis

  Nuance, producatorii celebrului sistem de recunoastere a cuvintelor rostite de catre utilizatori, pregateste un sistem care ar permite sistemelor asemanatoare cu Siri sa raspunda la comenzi chiar si cand se afla in idle mode. Acest idle mode reprezinta practic starea in care terminalul are ecranul inchis si sta oriunde l-ati lasat, iar sistemul ar mentine deschis microfonul ascultand o comanda prin care sa activeze Siri, de exemplu. In momentul de fata Nuance lucreaza cu producatori de chip-uri pentru a implementa acest sistem in terminale mobile si in 1/2 ani le-am putea avea disponibile in terminale.

Speech recognition software company Nuance is working with chip makers on how to build a chipset for a mobile device that would let users get assistance from a smartphone without touching it—even when it’s in power-saving “sleep” mode—by simply speaking to it. Vlad Sejnoha, Nuance Communications’ chief technology officer, says the company is working with “a number of” chip companies who are “thinking very actively” about how to make this sort of persistent listening work in a low-power way.

  Desigur ca in Cydia exista cel putin un tweak care deja ofera aceasta functionalitate pentru utilizatori, insa el afecteaza serios autonomia bateriei terminalului, deci solutia celor de la Nuance ar fi mult mai potrivita. Desi tehnologia celor de la Nuance este extrem de interesanta, e greu de spus daca Apple va fi interesata sa o implementeze in propriile terminale si in eventualitatea in care alti producatori o vor utiliza, Apple va decide sa faca o implementare proprie.