Costul de productie al iPhone 5 este mai mic decat cel al iPhone 4S

  Dupa teardown-ul facut de catre cei de la iFixIt si Chipworks, iSuppli vine cu un BOM, bill of materials, pentru iPhone 5 si sustine ca terminalul ar avea un pret de productie de 207 – 238$. In aceasta suma este inclus pretul componentelor si pretul de asamblare, compania calculand preturile pentru fiecare terminal in parte, dar si “profitul” obtinut de Apple la fiecare vanzare. Banii ramasi companiei dupa vanzarea fiecarui terminal variaza de la 68 la 72% din pretul retail, versiunea de 64 GB a iPhone 5 aducand cei mai multi bani pentru Apple. Aceste sume sunt doar estimative, deci nu trebuie privite ca fiind finale, ele putand fi mai mari sau mai mici, in functie de contractele incheiate de Apple.

The iPhone 5 exhibits a great deal of similarity to the iPhone 4S in terms of component suppliers,” said Andrew Rassweiler, senior principal analyst, teardown services, for IHS. “But beyond this superficial resemblance, there are some critical changes to product design and parts that enable major upgrades that improve user experience. These range from the faster applications processor, to the larger display, to the high-speed 4G LTE air interface. And beyond some of the high-profile changes that bring obvious benefits in performance and features, there are myriad upgrades and enhancements to virtually every component and subsystem in the iPhone 5.”

  Facand o comparatie cu iPhone 4S, pretul de productie este cu doar 11$ mai mare in cazul iPhone 5 16 GB, insa este cu 14$ mai mic in cazul versiunii de 64 GB. Da, desi pare greu de crezut, Apple plateste mai putin pentru a produce iPhone 5 de 64 GB si diferenta vine de la pretul memoriilor NAND, Apple contractand cativa furnizori noi pentru aceste componente. In final Apple produce sute de dolari la vanzarea fiecarui iPhone si a reusit sa reduca, costul de productie fata de cel al anului trecut, iar asta in conditiile in care a implementat cateva componente noi.

iPhone 4S suppliers making a return engagement with the iPhone 5 include Samsung, Qualcomm, Murata, Dialog, Texas Instruments, STMicroelectronics, Cirrus Logic, Avago, Skyworks, NXP and AKM. Nevertheless—from the advanced, $17.50 A6 processor manufactured by Samsung, down to the relatively simple $0.62 electronic compass from AKM Semiconductor—almost every part has been updated.