iPhone 5, autonomia bateriei si cateva sfaturi pentru imbunatatirea ei


De cateva zile folosesc un iPhone 5 drept telefon principal si cred ca a venit timpul sa discut putin despre autonomia bateriei, deoarece acesta este unul dintre cele mai importante aspecte ale acestui dispozitiv. Apple a afirmat ca bateria terminalului iPhone 5 este mai buna decat ce a terminalului iPhone 4S, ea teoretic oferind mai mult timp pentru navigare pe internet prin 3G sau Wi-Fi. In testele mele am observat ca afirmatiile celor de la Apple nu prea au sustinere in viata reala, diferentele dintre autonomiile celor doua dispozitive fiind aproximativ nule, in conditii de utilizare normala.

  Nu am lasat telefonul ore intregi ruland clipuri video sau apeluri voce, insa l-am folosit pentru: navigare pe internet prin Wi-Fi/3G, localizari prin GPS, poze si filme, jocuri, am vorbit la el, am facut tot ceea ce se poate si in medie am obtinut maxim 6 ore de usage, lucru care se intampla si pe iPhone 4S. Pe ambele terminale am obtinut intre 5 – 6 ore de usage, cu putin standby, deoarece am utilizat noul iPhone incontinuu pentru a vedea ce poate si pentru a testa cat mai multe aspecte ale sale. Nu stiu ce rezultate puteti obtine in ceea ce priveste usage-ul, insa pe iPhone 4S obtineam aproape doua zile, deci mai mult de atat nu cred ca veti reusi sa atingeti, deci daca nu-l folositi prea mult.

  Ma asteptam ca autonomia sa fie ceva mai buna decat la iPhone 4S, insa ecranul mai mare si noul modem isi spun cuvantul, 3G-ul consumand foarte multe resurse in conditii de utilizare normala. Luminozitatea ecranului o am in general setata la valoarea medie, nu pot folosi sistemul auto-brightness deci el nu a mai economisit/consumat energie, asa ca rezultatele se pot schimba in momentul in care il voi putea utiliza. Priviti aceste informatii fara a le cataloga drept standard, deoarece usage-ul si autonomia difera in functie de modul in care utilizeaza fiecare dintre voi terminalul, asa ca timpii de folosire pot fi mai mici sau mai mari in functie de task-urile pe care le intreprindeti.

 

  La final va spun ca in prima zi de utilizare a iPhone 5 am observat ca bateria este consumata aproape instant de iOS 6 si nu intelegeam ce anume o afecteaza atat de tare, avand in vedere ca nu faceam lucruri extreme cu el. Uitandu-ma prin setari am descoperit rapid ca anumite functii ale iOS-ului folosesc internetul in mod constant si golesc bateria vazand cu ochii. In iCloud functiile pentru PhotoStream si cele pentru sincronizarea documentelor incarca in mod constant informatii, si daca vreti o autonomie buna ar trebui sa le dezactivati, iar in meniul Cellular este indicat sa dezactivati ce nu va trebuie din sectiunea “Use Cellular Data for”. Dezactivand cat mai multe functii inutile va asigurati ca aveti o autonomie acceptabila, insa lasandu-le active veti obtine rezultate dezamagitoare de la telefon.

  Acestea fiind spuse, pentru mine autonomia este usor dezamagitoare, ma asteptam la mai multe de la Apple, insa avand in vedere ca terminalul a fost subtiat, era greu de crezut ca o baterie mai buna poate fi implementata.