Prima Pagina Apple iPhone 5 si functia de captare a pozelor in timpul inregistrarilor video

iPhone 5 si functia de captare a pozelor in timpul inregistrarilor video

  Noul iPhone al celor de la Apple vine cu o functie inedita, probabil utila pentru destui utilizatori. Aceasta functie ne permite sa captam poze in timp ce inregistram clipuri video si in imaginea de mai sus aveti prezentata interfata pe care o vedeti in timp ce folositi aplicatia Camera din iPhone 5 pentru a inregistra un clip video. In partea dreapta a butonului de pornire a inregistrarii exista un buton care de indata ce este apasat inregistreaza o poza pe care o salveaza automat in Camera Roll-ul terminalului vostru. Pozele nu vor fi marcate special in aplicatie, vor fi pur si simplu salvate ca si orice alte poze disponibile acolo.

  Lasam la o parte explicatiile despre utilizare si va spun ca pozele inregistrate in timpul filmarii au rezolutie 1080p, adica 1920 x 1080, ocupa mai putin spatiu decat imaginile normale, insa au un timp de expunere mai mic si au un zoom caracteristic filmarilor. Diferenta in calitate o puteti observa in imaginile de mai jos, prima fiind facuta in timpul unei inregistrari, cea de-a doua fiind facuta imediat dupa terminarea inregistrarii. Din moment ce oricum inregistrati ceva, nu stiu cat de necesar este sa si faceti o poza la ceea ce inregistrati, insa iPhone 5 va da posibilitatea sa faceti acest lucru, deci nu va mai trebui sa folositi aplicatii speciale.

  Desi functia este disponibila exclusiv pe iPhone 5, prin jailbreak ea va fi activata si pe alte dispozitive.

 • bogdan

  dupa parerea mea este foarte utila aceasta functie si e cat se poate de bine venita.

 • TheDog

  interesting, nu stiu cat o sa fie de folosita insa

  poate doar atunci cand vrei sa faci o poza, dar e selectat modul filmare (mi s-a intamplat).
  daca te grabesti sa imortalizezi ceva, ca sa nu mai stai sa dai stop si sa comuti in modul foto, faci repede poza, deci uneori aceasta functie poate fi utila

 • A vs I

  @Marius: Vaiiii… Asta inseamna originalitatea Apple sau Samsung a copiat iar ?!!! :))
  Bineinteles ca vor fii multi care si pt asta vor gasi o explicatie 🙂

 • Bogdan

  Acum nu vreau sa fiu carcotas, dar cuvintele “inedita” si “exclusiv pe iphone 5” nu prea u au ce cauta in articol. S3-ul face chestia asta de la lansare.

 • @Bogdan: Si cine vorbeste de S3 in articol? Aici e blog de iDevice-uri, vorbim de ele. Cand e vorba de alte terminale facem referire la ele. Dintre toate iDevice-urile, functia asta e exclusiv disponibila pe i5.

 • Deleteplz

  Merci frumos Zaone! 🙂

  Nu mi-se pare ca se vede naspa… e chiar interesant si abia astept lansarea iPhone 5 in Romania!

 • antonio

  felicitari Zaone! Tocmai mi-ai incalcat dreptul la libera exprimare!

 • @antonio: Ala e garantat de consitutie in domeniul public, asta e privat. In alta ordine de idei, exprima-te frumos si poate n-o sa mai ajunga ale tale comentarii in trash. Nu, nu ma intereseaza sa starnesti cearta.