Prima Pagina 4G RCS & RDS testeaza, in premiera in Romania, tehnologia 100G

RCS & RDS testeaza, in premiera in Romania, tehnologia 100G

  Unii se chinuie cu 4G-ul, iar RDS-ul a trecut deja la 100G. Detalii aveti in comunicatul de mai jos. Totusi, trebuie mentionat ca 4G-ul are legatura cu retelele de telefonie mobila si ceea ce a testat RDS-ul e pentru retelele terestre.

Bucureşti, 27.09.2012

RCS & RDS a testat în premieră în România, tehnologia 100G

Primul test 100G la nivel mondial cu echipamente de la 3 vendori. Capacitatea reţelei RCS & RDS – de 10 ori mai mare.

RCS & RDS, principalul furnizor de internet din România, a testat în premieră în ţara noastră, tehnologia 100G

Testarea a fost finalizată în luna august a acestui an şi a fost realizată în parteneriat cu 3 vendori: ECI Telecom – care a furnizat echipamentele DWDM – şi Cisco şi Juniper, care au asigurat routerele IP. Acest tip de testare 100G, cu echipamente furnizate de 3 vendori, este primul la nivel global. RCS & RDS a realizat în premieră mondială testarea 100G cu echipamente IP/MPLS diferite la cele două capete destinaţii, în acest fel fiind realizată şi testarea completă a interoperabilităţii a 3 tipuri de echipamente. Testele 100G realizate anterior de către alte companii, au fost făcute cu echipamente ale unui singur vendor (cel mult doi) şi cu un singur tip de echipamente la capetele destinaţii.

Compania a realizat legătura 100G între oraşele Bucureşti şi Oradea, pe o distanţă de peste 700 km. 

Un upgrade al reţelei companiei de la 10G la 100G ar creşte capacitatea acesteia de 10 ori, ceea ce ar permite RCS & RDS să aducă, în aceeaşi reţea, un număr mult mai mare de clienţi şi, în acelaşi timp, să aloce clienţilor mai multă bandă pentru internet. De asemenea, dezvoltarea reţelei pe baza tehnologiei 100G va permite RCS & RDS să răspundă nevoilor viitoare în creştere ale clienţilor relativ la lărgimile de bandă. Această tehnologie avansată va permite infrastructurii companiei să suporte aplicaţii şi servicii avansate, mari consumatoare de lărgime de bandă.

“Ne pregătim permanent reţeaua pentru viitor, aşa cum am făcut şi până acum. Un client RCS & RDS aflat în reţeaua în care am făcut testele, ar putea utiliza de pe-acum internetul pentru aplicaţii care ar fi disponibile abia peste 10 ani. Nu putem gândi de-acum aceste aplicaţii, dar ştim câtă bandă ar consuma acestea.”, spune  Silviu Georgescu, Technical Manager RCS & RDS.

Întrucât compania a investit şi investeşte permanent în infrastructură şi în tehnologii de ultimă oră, upgrade-ul la 100G va putea fi făcut fără modificări majore ale infrastructurii existente.

 • Ideal ar fi sa-si mareasca acoperirea pentru a castiga mai multi clienti..

 • Pascal

  Eu nu inteleg cata rabdare pot avea clientii de servicii digi… Sunt execrabili, iar relatiile cu clientii sunt inexistente. Eu am renuntat complet la serviciile lor de vreo doua luni si ma simt fericit ca dupa un divort cu scandal.

 • Vlad

  Nice

 • N-are nici o legatura cu retelele 4G de telefonie, ca G-ul vine de la lucruri diferite: la telefonie vine de la Generation si la 100G vine de la Gigabit.
  Este vorba doar de un standard nou pentru Ethernet (adica LAN/WAN), care suporta viteze prin fibra optica de la 40Gbit/s si 100Gbit/s. E momentan cea mai avansata tehnologie disponibila comercial si testata pentru infrastructura de internet. So it’s a good thing, nu e nici un “pun
  legat de retelele 4G. 😛

 • liviu.f

  e vorba de internet prin fir…100 GBits/s…nu are legatura cu internetul mobil…

 • Julius

  La ce se refera 100G?3G,4G……..100G?

 • Lasa, facem o “comparatie”, 100G, 4G, diferenta mare :)) Am inclus si o actualizare ca sa nu fie lumea confuza.

 • real

  una pas inainte pt Romania
  sper sa-si imbunatateasca si serviciul clienti (deplorabil)
  schimba oamenii mai des decat imi schimb eu sosetele

 • Daniel Ristea

  serviciul clienti e praf dar nici nu utilizatorii nu pot sa ma laud. imi venea mie sa-mi trag palme cat de enervanti si aiuriti erau unii.

 • Rabi

  Desi sint abonat atit la UPC cit si la RCS RDS, iar pe firma si la Romtelecom, jur ca as renunta si miine la RCS daca nu as avea Formula 1 HD. Si asta datorita TV’ ului (Samsung 😉 ). Nu mai spun ca dupa 18 luni de contract nu au fost in stare sa imi dea un mediabox HD. In timp ce UPC, cind s-a defectat, mi-au adus altul acasa in 24 de ore.

 • Andrei78

  DigiSport HD merge pe orice televizor cu DVB-C , nu numai pe Samsung . Canalele nu sunt codate si astfel merg fara problema . Pentru faptul ca nu au suficiente decodoare DVB-C transmisia a ramas necodata si o poate receptiona orice televizor compatibil .

 • Chitzy

  Reteaua RDS-RCS ar trebuii in primul rand sa-si upgradeze standardele la care apeleaza in relatia cu clientii. Sunt sub orice critica, eu personal am renuntat la ei si am devenit client Romtelecom, o companie care ofera servicii de o calitate net superioara oricarei companii din domeniul telecomunicatiilor. Plus retelele lor sunt absolut impecabile, nu am nici un fel de probleme legate de internet telefonie sau televiziune, internetul functioneaza impecabil in orice conditii legate de intemperiile de afara, nu am avut niciodata parte de defectiuni tehnice, iar daca odata mi-a picat netul si am sunat sa ma interesez de ce, in urmatoarea jumatate de ora mi-a sunat la usa un tehnician care a rezolvat problema. Servicii impecabile, relatii cu clientii de prima clasa. RDS-RCS nu stie ce sunt acestea. Degeaba au retele superioare, pentru ca functioneaza sub orice critica iar relatiile cu clientii vorba unui forumist de mai sus, sunt total inexistente. Sa fie sanatosi cu noua lor tehnologie.

 • Alexis

  În martie termin contractul cu RDS și poate mai văd dacă mai rămân tot la ei. Fiind înaintea sărbătorilor poate prind vreo ofertă mai avantajoasă de la un alt furnizor de internet și televiziune.
  Ceea ce îmi displace la Romtelecom că mă forțează să îmi pun și un telefon fix.
  În legătură cu mediabox-ul HD asta înseamnă că o să-l mai aștept mult și bine?! 🙂

 • Popa Vasile

  Din păcate RDS-ul au monopol in orasele mici, altă firmă nu mai există, in secunda 2 aș renunța și la cablul lor, și la internetul lor, și la sickul lor…și la toți melcii care lucrează acolo….ai o problemă cu cablu …că un idiot s-a trezit să îl taie cu cuțitu pe scară….se rezolvă după 5 ani. Tre să ne rezolvăm singuri problemele. Pe scară, pe bloc, pe stâlpi….e treaba noastră. Ei știu să taie dacă nu plătești la timp.
  Colac peste pupăză am rămas și fără nicio antenă la posturile tv…..mă uit pe calculator și pe iPad la Antena 3…mă obligă să fiu băsist și io nu vreau!
  100G? Viitor? Sper să-i ajungă falimentu.

 • Vasi

  @bondaru, tocmai ca a specificat ca unele-s mere, altele pere. Devine enervant pentru cine nu prea ințelege limba română. Apropo…devi se scrie cu 2 i … devii. 😉

 • Vasi

  A…l-ai sters. Mai bine. Sterge te rog si astea 2 ale mele. 😉

 • De fapt era pending for review.

 • Dorin

  Eu am internet, tv si fix de la rds de 8 9 ani.. de la modem de 256kb..download penibil..dar bun pe vremea aia..la 12mb/sec download 4mb upload, speedtest.net.. ce sa zic..foarte buni..iar referitor la serviciul clienti..a evoluat si el..dar mai putin fata de altele..(proprie experienta:)) )

 • bondaru

  Unele articole sunt chiar folositoare dar asta cu internetul 4g(Gsm) comparat cu retelele terestre este stupid. Apropo Vasile nu-mi mai da tu mie lectii de gramatica.

 • bondaru

  perfectule

 • Vasi

  Nu-s perfect, dar daca nu-mi place un articol trec peste el, nu las commenturi cu atac la zaone ca e enervant, e dreptul lui, e blogul lui, nu-ti convine, pa!
  Faptul ca unele articole sunt folositoare iar altele stupide, e strict opinia ta, si nu ne intereseaza. Poate ce e stupid pt tine e important pt mine, si invers.
  Daca un articol e interesant pt tine, si ai ceva de zis, de completat, de dezvoltat…e bine sa o faci. Daca nu te intereseaza si e stupid in viziunea ta…nu arunca cu noroi.

 • @bondaru: Asa e, cand citesti primele 3 cuvinte e stupid, cand citesti tot, ca un om normal, realizezi ca stupid e comentariul.

 • Bondaru

  E blogul lui. Si ce? Citesc toate stirile dar asta chiar incepe naspa cum a zis si Zaone. Nu-i mai lua tu apararea.

 • abc

  mor de ciuda cei de la upc si romtelecom, ce sa le faci 😉