RCS & RDS testeaza, in premiera in Romania, tehnologia 100G

  Unii se chinuie cu 4G-ul, iar RDS-ul a trecut deja la 100G. Detalii aveti in comunicatul de mai jos. Totusi, trebuie mentionat ca 4G-ul are legatura cu retelele de telefonie mobila si ceea ce a testat RDS-ul e pentru retelele terestre.

Bucureşti, 27.09.2012

RCS & RDS a testat în premieră în România, tehnologia 100G

Primul test 100G la nivel mondial cu echipamente de la 3 vendori. Capacitatea reţelei RCS & RDS – de 10 ori mai mare.

RCS & RDS, principalul furnizor de internet din România, a testat în premieră în ţara noastră, tehnologia 100G

Testarea a fost finalizată în luna august a acestui an şi a fost realizată în parteneriat cu 3 vendori: ECI Telecom – care a furnizat echipamentele DWDM – şi Cisco şi Juniper, care au asigurat routerele IP. Acest tip de testare 100G, cu echipamente furnizate de 3 vendori, este primul la nivel global. RCS & RDS a realizat în premieră mondială testarea 100G cu echipamente IP/MPLS diferite la cele două capete destinaţii, în acest fel fiind realizată şi testarea completă a interoperabilităţii a 3 tipuri de echipamente. Testele 100G realizate anterior de către alte companii, au fost făcute cu echipamente ale unui singur vendor (cel mult doi) şi cu un singur tip de echipamente la capetele destinaţii.

Compania a realizat legătura 100G între oraşele Bucureşti şi Oradea, pe o distanţă de peste 700 km. 

Un upgrade al reţelei companiei de la 10G la 100G ar creşte capacitatea acesteia de 10 ori, ceea ce ar permite RCS & RDS să aducă, în aceeaşi reţea, un număr mult mai mare de clienţi şi, în acelaşi timp, să aloce clienţilor mai multă bandă pentru internet. De asemenea, dezvoltarea reţelei pe baza tehnologiei 100G va permite RCS & RDS să răspundă nevoilor viitoare în creştere ale clienţilor relativ la lărgimile de bandă. Această tehnologie avansată va permite infrastructurii companiei să suporte aplicaţii şi servicii avansate, mari consumatoare de lărgime de bandă.

“Ne pregătim permanent reţeaua pentru viitor, aşa cum am făcut şi până acum. Un client RCS & RDS aflat în reţeaua în care am făcut testele, ar putea utiliza de pe-acum internetul pentru aplicaţii care ar fi disponibile abia peste 10 ani. Nu putem gândi de-acum aceste aplicaţii, dar ştim câtă bandă ar consuma acestea.”, spune  Silviu Georgescu, Technical Manager RCS & RDS.

Întrucât compania a investit şi investeşte permanent în infrastructură şi în tehnologii de ultimă oră, upgrade-ul la 100G va putea fi făcut fără modificări majore ale infrastructurii existente.