HP lanseaza Open WebOS 1.0 pentru terminale mobile(Video)

[youtube]http://youtu.be/Sy_MWog3ltw[/youtube]

  Open WebOS este versiunea open source a celebrului sistem de operare webOS care rula pe smartphone-urile produse de Palm si tableta TouchPad lansata de HP anul trecut. Din pacate brandul Palm, impreuna cu produsele aferente, a disparut de pe piata, insa HP a dorit sa ofere sistemul de operare companiilor interesate, iar Open webOS 1.0 este acum disponibil. In august o versiune beta a sa a fost lansata, acum versiunea finala este disponibila si orice companie il poate utiliza pentru a construi terminale mobile sau orice alte produse doreste, fara a plati ceva la HP.

  In clipul video de mai sus HP prezinta functionalitatea sistemului de operare pe un all-in-one echipat cu un ecran touchscreen, dar sistemul de operare poate rula pe tablete sau smartphone-uri. Intr-o lume in care Android OS, iOS, Windows Phone 8 si BlackBerry OS “fac legea”, web OS-ul va fi extrem de interesant de utilizat. Multa lume a apreciat sistemul de operare produs de catre Palm, multa lume a dorit sa il vada implementat in smartphone-uri/tablete ale Samsung ori a altor producatori si cred ca in viitor vom vedea ceva de la ei.

  Acest sistem de operare are potentialul de a deveni cel putin la fel de popular precum BlackBerry OS daca este sustinut corespunzator de catre producatori, ramane doar de vazut cine isi va face curajul sa il foloseasca.

4 COMENTARII

  1. concurenta mai acerba
    piata pare mult mai interesanta cu mai multi jucatori
    piata nu este interesanta daca sunt numai 1-2 jucatori
    ma bucur ca mai apare un os,sa speram ca va iesi ceva bun