25% dintre americani detin o tableta

  Un studiu recent facut in SUA ar trebui sa ne dea de inteles ca 25% dintre americani detin o tableta, 52% dintre ele fiind tablete iPad, restul de 48% fiind tablete Android. Studiul acesta s-a terminat in luna iunie a acestui an, deci este vechi, nu ia in calcul lansarea Google Nexus 7 sau Android Kindle Fire HD, insa nu aici sta importanta sa. Important este ca in doar un an de zile tableta iPad ar fi pierdut 29% din cota de piata detinuta in SUA, iar asta nu pentru ca oamenii nu ar mai fi achizitionat tablete iPad, ci pentru ca foarte multi au achizitionat si tablete Android.

  Evolutia tabletelor Android este uimitoare si sper ca studiul sa fie adevarat, deoarece asa Apple vede ca in cea mai importanta piata a sa are de dus o batalie foarte dura cu producatorii de tablete Android, iar aste ii impune sa inoveze si mai mult. Lasand tabletele la o parte, va spun ca in SUA 46% dintre smartphone-uri ruleaza Android OS, 38% sunt iPhone-uri, BlackBerry a cazut la o cota de piata de doar 10%, restul impartindu-se intre Windows Phone, Symbian si restul sistemelor de operare pentru telefoane mobile.

  Apple castiga in domeniul smartphone-urilor, dar incepe sa piarda in domeniul tabletelor, dar probabil lucrurile se vor schimba radical cand iPad 4 va ajunge pe piata.