Prima Pagina Apple iOS 6 Maps este cu pana la 80% mai eficienta decat Google...

iOS 6 Maps este cu pana la 80% mai eficienta decat Google Maps in ceea ce priveste traficul de date

  Am vorbit doar despre lucruri rele ce au legatura cu aplicatia Maps din iOS 6, insa iata ca exista si parti bune ale aplicatiei, unul dintre ele constand in faptul ca noi vom utiliza cu pana la 80% mai putin trafic de internet in timp ce facem localizari sau cautam diverse locatii. Aplicatia Maps din iOS 6 este mult mai eficienta decat Google Maps in ceea ce priveste traficul de internet consumat in timpul utilizarii, cei de la Onavo confirmand acest lucru. Onavo are o aplicatie in App Store care va permite sa reduceti traficul de date consumat in timpul utilizarii iDevice-ului si daca nu ati incercat-o, va recomand sa o faceti deoarece veti economisi zeci/sute de MB in fiecare luna.

Our data experts performed an identical series of activities on Google Maps and Apple Maps that included searching for several US cities, addresses and airports and zooming in and out to locate specific locations. On Google Maps, the average data loaded from the cellular network for each step was 1.3MB. Apple Maps came in at 271KB – that’s approximately 80% less data! On some actions, such as zooming in to see a particular intersection, Apple Maps’ efficiency advantage edged close to 7X.

  Revenind la partea buna a iOS 6 Maps, aplicatia celor de la Apple foloseste grafica vectoriala pentru a ne afisa hartile, iar asta implica posibilitatea de a face zoom in/out in locatii fara a mai descarca elemente suplimentare in timpul procesului. Google Maps foloseste raster graphics care impune descarcarea de elemente noi in timpul procesului de zoom in/out, iar asta are un impact foarte mare asupra traficului de date consumat. Eficienta aplicatiei Maps din iOS 6 nu are legatura cu faptul ca exista mai putine informatii in ea, cel putin asta spun cei de la Onavo.

However, it seems that even in Satellite View, Apple has considered data usage. Our tests found Apple Maps uses only half as much data as Google Maps for the same Satellite searches and views (an average of 930KB for a single page load on Google Maps vs. 428KB for Apple Maps).

  In concluzie, aplicatia Maps din iOS 6 va fi probabil grozava la un moment dat, dar acum este complet inutila in Romania.

 • lich

  Zaone si aplicatia cum se numește. ?

 • Onavo.

 • Daniel Ristea

  pai are cu 80% mai putina informatie :)) logic sa consume mai putin ca nu are ce incarca: nume strazi, POI etc. :))

 • point

  Cred si eu ca nu consuma atat de multe date pentru ca nu are ce sa incarce,hartile sunt goale:)

 • Edz

  Nu stiu daca ati incercat sa o folositi, dar am ajuns din Bucuresti la Covasna folosind Apple Maps fara nici o problema.

 • Neah, e doar felul in care incarca hartile, dupa cum am explicat deja. iOS 6 iti incarca un lucru complet, cu toate informatiile, indiferent cate are, dar la Google Maps tu incarci constant date. Ar putea sa faca si Google acelasi lucru, probabil il are deja in lucru.

 • Padre

  voi nu intelegeti ca iphone nu e un telefon facut ptr Romania dca ati intelege asta nu ati fi sa mirati ca la noi ajunge asa tarziuca in appstore nu putem lua filme …ma mir ca avem un appstore romania la cat de dezinteresati sunt de partea asta a europei.. Maps e facuta ptr US si tarile mari

 • Vali

  Când instalezi Onavo se schimba profilul telefonului . Adică ? Mă poți lamuri Zaone ? Multumesc anticipat !

 • nedu

  confirm si eu acest lucru am mai avut 50 mb trafic si m-am jucat foarte mult cu aplicatia Maps din ios 6 si inca mai am 42,8 mb, cu google maps scadea traficul considerabil

 • Tot traficul de internet e facut prin serverele lor, tot.

 • Mihai_rt

  Degeaba, probabil la iphone 8 o sa avem harti complete la nivelul google

 • Pingback: iOS 6 Maps salveaza harti regionale pentru folosirea offline | iDevice.ro()