iPhone 5 are de 10 ori mai multa putere de procesare decat iPhone 4 conform dezvoltatorilor Real Racing 3

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BZ8SljDv0yw[/youtube]

  Rob Murray este producatorul executiv al companiei Foremonkeys, compania rezultata din fuziunea Firemint-ului cu IronMonkeys, iar el a supravegheat indeaproape procesul de dezvoltare al Real Racing 3, probabil cel mai avansat joc, din punct de vedere grafic din App Store. Titlul urmeaza sa fie lansat in perioada urmatoare in magazinul de aplicatii al companiei Apple, insa pana atunci Murray ne ofera cateva informatii in legatura cu el, dar si cu puterea care se ascunde in chip-ul A6 implementat de catre Apple in terminalul iPhone 5 prezentat la jumatatea lunii trecute.

  Dintre toate informatiile oferite de Rob in cadrul unui interviu, o sa ma axez doar pe faptul ca Real Racing 3 este prezentat ca fiind o adevarata revolutie in ceea ce priveste motoarele grafice implementate in jocuri pentru terminale mobile, dar si pe faptul ca iPhone 5 ar avea de 10 ori mai multa putere de procesare grafica decat iPhone 4. In cazul primei afirmatii, Murray spune ca Real Racing 3 ofera elemente grafice mai bune, ofera o oglinda retrovizoare care afiseaza imagini in timp real, ofere masini cu texturi mult mai bine definite, grafica mai buna pentru toata lumea Real Racing, iar imbunatatirile se vor vedea pe toate iDevice-urile.

As you upgrade to the latest devices you will see better dynamic reflections, a lot more per pixel lighting, more normal maps, higher level of detail on the cars, higher texture resolution and a higher quality implementation of features like the rear view mirror. A lot of subtle things add up to make the game look more real. We have a lot more polygons, a lot more textures, a lot more unique shaders, more complex shaders, more per-pixel shaders, more special effects, more texture layers, an advanced new lighting system, an expanded architecture and a whole new art pipeline… Pretty much everything has improved dramatically!

  In ceea ce priveste puterea de procesare, Rob spune ca iPhone 5 este de aproape 10 ori mai puternic decat iPhone 4 si aici pare a se referi la performante generale. iPhone 5 are de 2 ori mai multe nuclee decat iPhone 4 si are o frecventa maxima de lucru de aproape 2 ori mai mare, are de 2 ori mai mult RAM, iar procesorul grafic are de 3 ori mai multe nuclee, deci diferenta este colosala. Acest lucru se va vedea nu doar in utilizarea iOS-ului, ci si in aplicatii sau jocuri, iar desi Real Racing va arata bine pe toate terminalele ce ruleaza iOS 6, pe iPhone 5 si iPad 3 va fi exploatat la capacitate maxima motorul grafic.

It looks like the iPhone 5 might be about 10 times the power of the iPhone 4, and we are pushing that to the limit, just as we were pushing the iPhone 4 to the limit when we released Real Racing 2.

  In concluzie, Real Racing 3 se anunta a fi un joc extrem de interesant, iar iPhone 5 este un terminal foarte puternic.