In Hong Kong Apple a rezolvat problema bisnitarilor cu ajutorul unei loterii

  Probabil stiti deja ca in Hong Kong bisnitarii angajau sute de oameni pentru a cumpara terminale iPhone care erau mai apoi vandute cu un adaos serios in magazinele din jurul Apple Store-urilor sau in China. Apple avea o reala problema acolo, oamenii se plangeau ca nu pot cumpara produsele companiei din cauza bisnitarilor, asa ca management-ul a venit cu o idee care pare sa fi rezolvat problema, cel putin deocamdata. In Hong Kong poti cumpara un iPhone 5 numai daca participi la o loterie organizata de catre Apple, cei mai norocosi fiind alesi si chemati la magazinul companiei pentru a isi ridica produsul.

At Apple’s retail store, the iPhone 5 can be ordered online and a lottery process determines who is eligible for pickup at the store the next day0 Based on our conversations, you might have a better shot at winning [an actual] lottery than getting the iPhone 5 the next day.

  Persoanele care merg la magazinul companiei in speranta ca pot cumpara un dispozitiv nu primesc absolut nimic, cei care se inscriu la loterie au sanse mari sa cumpere unul, iar bisnitarii au ramas fara posibilitatea de a cumpara intreg stocul unui magazin in fiecare zi. Desigur ca bisnitarii tot reusesc sa achizitioneze terminale iPhone 5, insa nu la fel de multe precum in trecut, iar oamenii de rand au sansa de a primi unul la pretul comercializat de catre Apple. Aceasta loterie ar putea fi implementata si in China, deoarece acolo exista o problema asemanatoare care deocamdata a ramas fara o rezolvare.

15 COMENTARII

  1. Ciudat! De ce ar fi cineva interesat sa nu vanda stoc-uri intregi de terminale? Lucrul asta imi aduce in minte un scenariu, de care imi povestea “cineva”. Aceste produse ar putea fii niste produse de manipulare/spionaj… Iar in felul asta ar putea tine telefoanele acolo unde sunt destinate. Bisnitarii le distribuie in alte parte, iar in felul asta Apple nu si-ar atinge scopul. Poate sunt eu paranoic, dar este clar ca ceva ciudat este la mijloc.

  2. Este pentru ca strica piata. Tu, ca si consumator, ai fi in stare sa platesti dublu pe un device care normal este jumatate de pret? Bine, nu ma refer la TVAul nesimtit din Romania, ci in general…

  3. Stocul zilnic este vandut si acum! doar ca nu lafel ca inainte ci doar celor ce au castigat la loterie! Nu au nimic de pierdut!

  4. Bisnitarii sunt de rau augur la orice produs premium , de ce ? pt ca produsul in mainile lor se poate deteriora, mediul de depozitare, transportul si multe altele care poate afecta terminalul (in cazul de fata) iar in mana consumatorului o veste negativa in legatura cu terminalul circula de 10 ori mai repede decat una buna, deci apple nu vrea un feedback negativ ci unul care il pot controla pt ca isi cunosc produsul.
    In cazul tigarilor e acelasi lucru o tigara depozitata langa detergenti ii strica gustul in asa fel incat determina consumatorul sa nu mai fumeze acea marca de tigari pt ca a avut o experienta negativa .

  5. Ideea mea cred , e ca , alaturi de celelalte pareri de mai sus , e sa ajunga la cat mai multi oameni normali ca mine si ca tine si mai putin la acei bisnitari. Daca ei cumpara tot stocul poate pt mentalitatea noastra ar fi in regula dar nu si pt viziunea lor asupra acestei politici. Deci tocmai din respect pt oameni normali care le achizioneaza pt ei ci nu a le revinde cred ca se procedeaza astfel( dealtfel o idee buna) .

  6. Prieteni, acest lucru se intampla in oricare Apple Store acum. Ei primesc un stoc mic de telefoane, astfel incat trebuie sa faci rezervare pe site…spre exemplu aici: https://reserve.apple.com/DE/de_DE/reserve/iPhone

    Nu se tine cont de ordinea in care s-au facut rezervarile, se aleg aleatoriu pesoanele din ziua respectiva care sunt chemate a doua zi sa ia telefoanele, si a doua zi totul se ia de la capat.

    E si logic, daca nu s-ar face asa, Apple inca ar avea cozi de sute de oameni la Store-uri cu saptamanile.

  7. Nu, in Hong Kong e facut altceva, nu e reservare, e precomanda cu loterie. Rezervarile alea sunt altceva. In Hong Kong ti se cere si serie de buletin, etc.

  8. Prietene, ce nu intelegi…peste tot e loterie…din moment ce eu fac rezervare si ma trage la sorti daca sa ma duc a doua zi sa-l iau sau nu? Nu ti se pare asta a loterie? Si mi se cere valid ID card ca sa se vada ca eu am facut rezervarea.

    Am zis, nu conteaza ca faci rezervarea la 9 dimineata sau la 5 dupa-masa, ai aceleasi sanse de a lua telefonul a doua zi, deoarece ei trag la sorti atatea persoane pt a doua zi cate telefoane au.

  9. Bun…pe principiul pur romanesc…n-am argumente dar am dreptate doar ca asa zic eu. Nici eu n-am chef de contraziceri gratuite asa ca iti doresc o zi buna.

  10. Asta imi explici tu mie, care stau la doi pasi de Apple Store? Intelege, nu e nici o ordine a inscrierii, se trage la sorti. Vreo 2 saptamani mi-am facut rezervare in fiecare zi la ora 9 fix cand se deschide site-ul de rezervari, si nu m-au chemat sa-l ridic nici macar o data. Pana cand am fost la Store si cineva mai competent mi-a explicat cum e sistemul. Noroc ca am luat unul de pe ebay ca sa nu mai stau dupa ei.

    Asa ca te-as ruga inainte sa fii destept, sa mergi la un Apple Store si sa te documentezi.