In Hong Kong Apple a rezolvat problema bisnitarilor cu ajutorul unei loterii

15

  Probabil stiti deja ca in Hong Kong bisnitarii angajau sute de oameni pentru a cumpara terminale iPhone care erau mai apoi vandute cu un adaos serios in magazinele din jurul Apple Store-urilor sau in China. Apple avea o reala problema acolo, oamenii se plangeau ca nu pot cumpara produsele companiei din cauza bisnitarilor, asa ca management-ul a venit cu o idee care pare sa fi rezolvat problema, cel putin deocamdata. In Hong Kong poti cumpara un iPhone 5 numai daca participi la o loterie organizata de catre Apple, cei mai norocosi fiind alesi si chemati la magazinul companiei pentru a isi ridica produsul.

At Apple’s retail store, the iPhone 5 can be ordered online and a lottery process determines who is eligible for pickup at the store the next day0 Based on our conversations, you might have a better shot at winning [an actual] lottery than getting the iPhone 5 the next day.

  Persoanele care merg la magazinul companiei in speranta ca pot cumpara un dispozitiv nu primesc absolut nimic, cei care se inscriu la loterie au sanse mari sa cumpere unul, iar bisnitarii au ramas fara posibilitatea de a cumpara intreg stocul unui magazin in fiecare zi. Desigur ca bisnitarii tot reusesc sa achizitioneze terminale iPhone 5, insa nu la fel de multe precum in trecut, iar oamenii de rand au sansa de a primi unul la pretul comercializat de catre Apple. Aceasta loterie ar putea fi implementata si in China, deoarece acolo exista o problema asemanatoare care deocamdata a ramas fara o rezolvare.