Prima Pagina aplicatii iOS 6 Maps strica functionalitatea unor aplicatii din App Store

iOS 6 Maps strica functionalitatea unor aplicatii din App Store

  Daca ati utilizat vechile voastre aplicatii in iOS 6, atunci poate ati realizat ca Google Maps-ul folosit de catre ele a fost inlocuit de hartile disponibile in iOS 6 Maps. Aceasta modificare era normala, s-a facut automat la instalarea sistemului de operare si ea strica functionalitatea multor aplicatii din iOS. Daca in Google Maps putea folosi acele aplicatii pentru localizarea unor POI-uri, sau pentru a calcula o ruta spre o destinatie, acum cu iOS 6 Maps majoritatea locatiilor sunt inexistente, POI-urile au disparut si o localizare nu este eficienta.

  Incercam acum cateva zile sa ma localizez folosind o aplicatie pentru taxi, insa ceea ce imi afisa iOS 6 Maps nu ma incuraja sa fac o comanda, avand in vedere ca informatiile oferite de ea nu se prea potriveau cu ce vedeam eu in jurul meu. Dezvoltatorii s-au plans de aceasta schimbare, Apple le permite probabil sa foloseasca Google Maps in aplicatii, insa Google a impus niste limitari la utilizarea API-urilor sale, iar cei care incarca hartile Google de multe ori pe luna trebuie sa plateasca, deci o aplicatie gratuita va deveni ineficienta dupa un timp.

  Schimbarea aceasta gandita de catre Apple nu a fost buna, multe aplicatii imi sunt nefolositoare si sper ca sistemul de harti sa fie actualizat rapid.

 • Daniel Ristea

  rapid = minim cativa ani de zile. nu stiu de ce foarte multi nu inteleg chestia asta. am inteles ca asta vara visai ca hartile apple se vor actualiza miraculos dar daca si acum cand le-ai vazut tot mai speri ….

 • Julio Romeo

  Exact… Cel mai de rahat sistem de harti e cel din iOS 6. In G Maps pot sa imi fac conexiunile direct din 2 clickuri si am toate legaturile de la un capat la altul al Londrei… Cu Apple Maps pierzi timp si te poti pierde in spatiu :)))) si dk vrei google maps in iOS 6 nu m ai aceasi aplicatie ca cea dinainte

 • Alain

  este de vorba de star taxi???

 • Apple a dat-o rau in balta cu sistemul de harti si chiar si-au cerut scuze.. intrebarea mea e oare cat i-a afectat!

 • Cãtã

  OFF TOPIC. Știe cineva cum se numea programul care ascunde notificările de actualizare ios. Multumesc anticipat.

 • Cãtã

  @George. Se reflectă în valoarea actiunilor apple pe piața bursieră.

 • gogu

  :)) interesant titlul din articol. Sper doar ca e ironic, nu ca e chiar serios. As fi dezamagit de cel care a scris articolul. Faptul ca domnii genii programatori au hardcodat chemarea unui program, care acum nu mai exista in ios6, asta nu inseamna ca maps a stricat vreo functionalitate a vreunui third party app, ci doar ca domnii programatori nu au fost in stare sa faca fie update in timp util fie chemare dinamica (asta daca apple permite).