iOS 6 Maps strica functionalitatea unor aplicatii din App Store

  Daca ati utilizat vechile voastre aplicatii in iOS 6, atunci poate ati realizat ca Google Maps-ul folosit de catre ele a fost inlocuit de hartile disponibile in iOS 6 Maps. Aceasta modificare era normala, s-a facut automat la instalarea sistemului de operare si ea strica functionalitatea multor aplicatii din iOS. Daca in Google Maps putea folosi acele aplicatii pentru localizarea unor POI-uri, sau pentru a calcula o ruta spre o destinatie, acum cu iOS 6 Maps majoritatea locatiilor sunt inexistente, POI-urile au disparut si o localizare nu este eficienta.

  Incercam acum cateva zile sa ma localizez folosind o aplicatie pentru taxi, insa ceea ce imi afisa iOS 6 Maps nu ma incuraja sa fac o comanda, avand in vedere ca informatiile oferite de ea nu se prea potriveau cu ce vedeam eu in jurul meu. Dezvoltatorii s-au plans de aceasta schimbare, Apple le permite probabil sa foloseasca Google Maps in aplicatii, insa Google a impus niste limitari la utilizarea API-urilor sale, iar cei care incarca hartile Google de multe ori pe luna trebuie sa plateasca, deci o aplicatie gratuita va deveni ineficienta dupa un timp.

  Schimbarea aceasta gandita de catre Apple nu a fost buna, multe aplicatii imi sunt nefolositoare si sper ca sistemul de harti sa fie actualizat rapid.