Apple breveteaza un sistem pentru a ascunde componentele iPhone-urilor, senzori biometrici si multe altele

  In cursul zilei de astazi companiei Apple i-a fost brevetat un sistem foarte interesant care prezinta cateva dintre lucrurile pe care le-am putea vedea in viitoarele iDevice-uri. Pentru inceput Apple isi imagineaza ca poate implementa in iPhone-uri o “fereastra” opaca prin care utilizatorii ar putea vedea componentele interne ale terminalului, insa numai in momentul in care Apple doreste acest lucru. Fereastra si-ar putea schimba culoarea pentru a ascunde sau afisa componentele interne, iar in acel locas Apple ar putea ascunde un senzor biometric prin care ne-ar putea citi amprentele si ar putea debloca un iDevice, de exemplu.

In Apple’s patent FIGS. 12 and 13 shown below we see a biometric sensor in context with a fingerprint reader which is initially concealed behind a closed window on an iPhone. Upon the iPhone’s activation in a locked state, a lock screen 160 may be displayed requesting a user to slide a finger across the display to unlock the device. The electronic device may request user authentication to access the handheld device. The device may then display an instruction screen requesting that a user provide biometric data via their fingerprint which will be read by the fingerprint reader.

  In afara acestei ferestre si a senzorului biometric, Apple ar putea utiliza camera frontala a dispozitivului pentru a autentifica utilizatorii, iar sistemul ar putea fi utilizat pentru plati online. Apple vorbeste in brevetul sau despre o aplicatie NFC care ar permite utilizatorilor sa faca plati online, autentificandu-i in baza recunoasterii fetei sau a amprentei. Pentru a face recunoasterea utilizatorului poate fi folosita ori camera frontala, ori acea fereastra, care teoretic ar trebui amplasata in dreapta butonului Home, Apple avand in teste mai multe metode de autentificare.

Apple states that user authentication is not limited to unlocking an iDevice. Apple’s patent FIG. 15 illustrates the process in an e-commerce context. To complete a shopping transaction online, many e-commerce websites may require identity verification before the order can be completed. When such a transaction occurs using an iPhone, for example, the iPhone’s camera will provide an authentication screen 180 explaining that user authentication is required to complete the transaction… Upon acknowledgement of the authentication screen, the iPhone may open a window to expose a biometric sensor in the form of an illustrated camera lens as shown in the patent figure. Once the user is properly identified, the purchase could be completed.

  Din pacate tehnologiile de acest gen apar in mod constant in brevetele de inventie ale celor de la Apple, insa pana acum putine au ajuns sa fie implementate in dispozitivele sale. In general tehnologiile care ajung la ochii publicului nu ajung in iDevice-uri, iar tehnologiile care sunt implementate in terminale, sunt brevetate mai tarziu, dupa lansarea produselor.

5 COMENTARII

  1. Apple breveteaza chestii care le putem vedea deabea in 10 ani , asa ca za1 , sa nu ai asteptari prea mari in urmatorii 2-3 ani .

  2. Apple chiar poate sa faca o baza de date a utilizatorilor avand toate detaliile despre ei ba mai mult acum vor si amprenta lor. Suna a o baza de date unde poate avea acces si politia sau chiar servicii de informatii! Sunt fan Apple dar cred ca e cam mult deja…prea mult control!

  3. @ Seb: cine te pune sa-ti inregistrezi cartea de credit sau sa accepti termenii si conditiile impuse de Apple la deschiderea de cont? Nimeni, dar absolut nimeni. Cat despre control ai impresia ca exista un om pe planeta asta sa trezeasca interesul politiei sau, si mai mult, al serviciilor de informatii si sa nu fie scanat din cap pana in picioare?! (a fost intrebare retorica). Pai cred ca tehnologia de azi le perimte sa-ti stie si dimensiunea in cm3 a inimii sau a ficatului cu tot cu compozitie chimca, fara sa te atinga 😀 . False probleme Seb… false probleme.

  4. @Ionel Craciunel: ai dreptate, nu ma pune nimeni sa accept T&C desi le accept! Era doar o observatie vis a vis de tehnica, pt ca si eu sunt constient de toate celelalte chestii care le-ai zis tu!