Apple breveteaza un sistem care poate avertiza utilizatorii cand iDevice-urile lor sunt folosite de alte persoane

5

  La lunga lista de brevete de inventie inregistrate de catre compania Apple adaugam astazi unul nou care este capabil sa avertizeze posesorul unui iDevice in momentul in care dispozitivul sau este folosit de catre o persoana “neautorizata”. Tehnologia este conceputa pentru persoanele care doresc sa isi securizeze datele din terminale, ea fiind capabila sa recunoasta utilizatorul dispozitivului(folosind senzori speciali), sa culeaga informatii despre el si sa trimita un semnal de avertizare catre adevaratul proprietar al acelui terminal mobil.

In some embodiments, an unauthorized user of the electronic device can be detected by identifying particular activities that may indicate suspicious behavior. In some embodiments, an unauthorized user can be detected by comparing the identity of the current user to the identity of the owner of the electronic device. When an unauthorized user is detected, various safety measures can be taken. The patent essentially covers three main operations: the detection of an unauthorized user; the gathering of information of an unauthorized user; and the transmission of an alert notification to the electronic device’s owner containing said information.

  Recunoasterea persoanei care foloseste dispozitivul se poate face folosind senzori care preiau informatii despre bataile inimii, ori prin simpla fotografiere a acestuia folosind camera frontala disponibila acum in toate iDevice-urile. Terminalul isi da seama ca nu este utilizat de catre proprietar in momentul in care persoana care il foloseste introduce gresit un cod de siguranta de mai multe ori, face jailbreak, scoate cartela din el, etc, iar atunci dispozitivul intra intr-o stare din care incepe sa trimita informatii catre adevaratul proprietar. Poze, filme, informatii despre locatii, inregistrari audio sau chiar screenshot-uri pot fi scoate in dispozitiv, proprietarul primind doar alerte care ii dau de inteles ca terminalul a fost furat sau este utilizat fara drept.

  Practic tehnologia celor de la Apple le da iDevice-urilor “puterea” de a sti cand sunt furate sau pierdute, insa deocamdata ea este departe de a fi implementata intr-un produs Apple.