ASUS lanseaza PadFone 2 (Video)

  ASUS PadFone 2 este o combinatie dintre un smartphone si o tableta, smartphone-ul fiind cel care are toata puterea de procesare, iar “tableta” fiind practic un dock in care introducem smartphone-ul care furnizeaza imaginile ce ajung pe ecranul acelei tablete. Smartphone-ul celor de la ASUS are un ecran IGZO de 4.7 inch cu rezolutie 1280 x 720 si 550nits, un procesor quad-core produs de catre Qualcomm, camera principala de 13 megapixeli si o camera frontala de 1.2 megapixeli, 2 GB RAM, Gorilla Glass, NFC, baterie fixa de 2,140mAh si spatiu de stocare de 50 GB disponibil gratuit timp de 2 ani de zile.

  Din punct de vedere al specificatiilor terminalul se prezinta extrem de bine, insa el functioneaza si cu ajutorul unui dock-tableta care are un ecran IPS cu rezolutie 1,280 x 800 si o baterie de 5000 mAh, cu peste 1000 mAh mai mica decat cea prezenta in modelul anterior. Produsul se anunta a fi interesant, din hands-on-ul celor de la Engadget el ruleaza bine si singurele probleme care ar putea sa apara au legatura cu Android-ul in baza caruia functioneaza totul. Smartphone-urile Android au avut intotdeauna hardware puternic, insa sistemul de operare a stricat experienta de utilizare si daca exista ceva care ar putea tine in loc PadFone-ul, atunci Android-ul este acel lucru.

  Prima versiune a PadFone nu a avut vanzari grozave, probabil aceasta a doua versiune va fi ceva mai atractiva pentru utilizatori, insa asta vom afla peste cateva luni de zile.