Prima Pagina Noutati UPC intentioneaza sa ofere servicii de telecomunicatii mobile in urmatorii ani

UPC intentioneaza sa ofere servicii de telecomunicatii mobile in urmatorii ani

  UPC, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii TV, telefonie si internet din Romania, intentioneaza sa intre si pe piata telecomunicatiilor mobile in urmatorii ani. Severina Pascu, CEO al UPC Romania, a declarat ca in strategia pe termen lung a companiei a fost luata in calcul inclusiv intrarea pe piata de telecomunicatii mobile, insa deocamdata totul este in stadiul de proiect. Nu stiu cat succes vor avea ei, presupun ca vor incepe cu internetul mobil si apoi vor trece la telefonie, insa o piata cu Orange, Vodafone, Cosmote, RCS & RDS, UPC si eventual 2K Telecom, arata destul de bine.

Nu am participat la licitatia ANCOM pentru ca poti intra pe zona de mobil si fara licenta. Grupul noastru, LGI, are o strategie de mobil care include tari care au licenta- cum este Chile, si sunt si tari cu model de MVNO, ca Germania, Ungaria. La nivel de grup exista o strategie … da, si pentru in romania. Deocamdata este in faza de proiect, in care analizam piata si ne uitam la oportunitati. Este parte din strategia noastra pe termen lung sa adresam si aceasta parte mobila.

 • Andrei78

  Ai uitat sa spui ca ei vor sa fie un operator MVNO,adica un operator virtual,care foloseste infrastructura altui operator existent deja . Anii trecuti era vorba ca Rcs-Rds ii cumpara,dar afacerea a cazut in ultima clipa . Asadar nu ar avea bani de a inaugura un serviciu real .Iar sa deschizi un MVNO nu e o mare filosofie , in strainatate sunt zeci de astfel de operatori in fiecare țara , in general fara un succes foarte notabill : in Franta de exemplu cei cateva zeci de operatori MVNO detin impreuna 11% din piata , restul de 89% din piata fiind impartit de catre cei 4 operatori reali.

 • Ma, deocamdata oamenii fac strategii, birocratie, alea alea. Poate nu vor fi MVNO.

 • djcata

  mi se pare ca sunt deja prea multi operatori , 3-4 sunt de ajuns

 • Alain

  @djcata: e mai bine cu mai multi ca asa o sa avem optiuni mai bune

 • djcata

  da , asta asa e dar as prefera sa avem optiuni bune si cu operatori mai putini , ma incurc in ei asa multi nu mai stii la care sa iti faci

 • Claudiu daniel

  CONCURETAA CAT MAI MULTA!! In Franta din cat stiu daca nu ma insel telecomunicatiile au fost privatizate in anii’90 si sunt departe de Romania , Portugalia , Spania etc pt exista concurenta si astfel piata se dezvolta . Daca nu exista concurenta probabil astazi un mobil ar fi costat tot 3000$ sau mai mult ca si primul tel mobil …pc etc. Preturi competitive si calitate asta aduce concurenta.