70% dintre clientii Apple prefera iDevice-urile negre

  Daca sunteti un fan al iDevice-urilor negre, atunci faceti parte din majoritatea clientilor Apple care achizitioneaza produse de aceasta culoare. Desi in ultimii ani Apple a inceput sa promoveze versiunile albe ale iPhone, iPad si iPod Touch-urilor, se pare ca majoritatea inca prefera sa achizitioneze terminale negre in detrimentul celor albe. Un studiu facut de un website american in primele trei trimestre fiscale ale anului 2012 dezvaluie faptul ca 70% dintre cei care sunt interesati de iDevice-uri se uita la versiunea neagra a produselor si doar 30% se uita la versiunea alba.

  Alegerea culorii negre tine strict de preferintele fiecaruia si cred ca rezultatele acestui studiu facut in SUA se aplica fara probleme si in Romania. In diverse tari, inclusiv a noastra, culoarea alba este considerata a fi feminina, iDevice-urile sunt in general achizitionate de catre barbati, iar alegerea culorii negre pare a fi una naturala si nu fortata. E greu de spus daca in viitor preferintele utilizatorilor se vor schimba, insa Apple promoveaza culoarea alba a iDevice-urilor si nu ar fi exclus ca aceste procente sa se schimbe rapid.

  Voi ce culoare preferati si de ce?

30 COMENTARII

  1. Imi place albul, dar toate idevice-urile pe care le am sunt negre.
    Nu imi place albul de la Apple, cel putin bezelul. Am un Sony Vaio alb, am avut si Acer – tot alb.
    Pur-si-simplu am pus iPadul alb langa Vaio si nu se compara! Mi se pare prea mat, in comparatie cu albul altor device-uri…

  2. iphone 4S pe negru pentru ca arata mai bine sticla neagra,la vresiunea alba cand ai ecranu inchis,zici ca ai o pata mare pe mijloc,deci aleg negru ca e mai barbatesc,am vazut la mine in liceu nmai fete cu iphone alb

  3. Iphone 4 negru, ipad alb. La iphone 4 e mai elegant negru. Iar la ipad alb fiindca navighez mult pe net si majoritatea site-urilor au fundal alb, care se continua cu bezelul alb al ipadului. Iphone 5 va fi alb fiindca nu se zgarie ca cel negru si se vede loggo-ul apple. Nu vreau sa fiu cocalar dar mie imi place loggo-ul lor.

  4. Ipad 3 alb, iphone 4 negru!
    Dar cand voi achizitiona iphone 5 cu siguranta va fii pe alb deoarece nu se vad atat de rau urmele de uzura pe cat se va vedea pe cel negru!

  5. Wow ce de negri pe aici 🙂 si eu tot negru sunt:-) iPad3 iP4 -albul este strident la ochi cum il scoti cum iese in evidenta, negrul trece mai nevazut de lume

  6. ESTE CLAR CA IPHONE-UL DE CULOARE NEAGRA ESTE MAI …..SOBRU, MAI BĂRBĂTESC!
    ÎN SCHIMB, IPHONE-UL DE CULOARE ALBĂ, ESTE EVIDENT “FEMININ”, IAR AMPRENTELE SUNT MAI PUŢIN VIZIBILE(PE SPATE). NU CĂ AR STA RĂU UNUI BĂRBAT CU UNUL ALB ÎN MÂNĂ, DAR PARCĂ ….,NA , EU ZIC CĂ ALBUL ESTE PENTRU SEXUL FRUMOS, ŞI PUNCT. 🙂

    UNA PESTE ALTA, IPHONE ESTE ……IPHONE, ŞI ASTA ESTE DE AJUNS!

  7. La iPhone 5 cred ca iesi mai bine cu alb – ar trebui sa iasa mai putin in evidenta daca zgarii aluminiul – problema asta e si la iPodurile din aluminiu anodizat … pe negru se vad mai tare (dar nu astea noi-lucioase)

  8. Ipad 2 alb, iphone 5 va fi alb pentru ca nu raman amprente si nu se observa zgarieturile.
    Si fiindca majoritatea prefera negru, eu zic ca albul este mai diferit…

  9. Eu prefer alb de cand a aparut 3GS alb. Multa lume doreste versiunea alba insa nu e disponibila. In alta ordine de idei, toti care stiu de iPhone, si-l inchipuie negru, deci alb prefera cei care stau sa se gandeasca daca merita si daca il gasesc. Presupun ca mult mai multi ar cumpara v. alba daca ar fi in stoc.

  10. eu sincer prefer negru pentru ca iPhone 4 si 4s arata cel mai bine pe negru in special spatele
    am si 3gs alb pt ca la modelul acesta mi-a placut aceasta culoare
    dar albul mi se pare de femeie mai ales de la iPhone 4 in sus

  11. Deci. Azi am fost la Apple Store Torino sa imi iau Iphone5, nu vroiam negru din cauza presupuselor zgarieturi, dar nu am rezistat tentatiei, arata mult prea bine negru, mult mai bine decat cel alb, e o bijuterie negru….