Apple prezinta noul iMac cu design modificat

  Zvonurile despre noul iMac au fost din nou adevarate, cei de la Apple prezentand in aceasta seara un produs cu un design destul de mult modificat. Noul iMac este cu 80% mai subtire decat modelul anterior, are doar 5 mm grosime si cei de la Apple il lauda din toate punctele de vedere. Pentru a reduce grosimea, cei de la Apple au laminat ecranul de panoul frontal, au redus grosimea acestuia si acum intregul ecran este cu 45% mai subtire. Pentru a obtine tot ceea ce isi doreau, cei de la Apple au renuntat si la unitatea optica, deci nu veti mai avea asa ceva in iMac.

  Ecranul noului iMac afiseaza imagini mai clare, reflectiile sunt reduse cu 75% si totul multumita unei tehnologii numite plasma deposition. Partea interesanta este ca fiecare ecran este calibrat manual, asta oferind o calitate foarte buna pentru vizionarea oricarui fel de continut. iMac-ul vine cu o camera Facetime HD, doua microfoane si un sistem audio aparent mai bun decat in versiunea anterioara, avand un volum cu 40% mai mic. In ceea ce priveste structura interna, Apple spune ca vom avea procesoare Intel Ivy Bridge i5/i7, placi grafice Nvidia Kepler, pana la 768 GB flash storage/HDD-uri de 3 TB si pana la 32 GB RAM. In ceea ce priveste capacitatea de stocare, Apple spune ca foloseste Fusion Drive, o tehnologie noua care ofera flash storage de 128 GB plus un HDD de 1/3 TB, asta oferind utilizatorilor viteze de read/write mai bune, totul fiind special conceput pentru OS X. Daca va intrebati ce performante are acest sistem de stocare, ei bine Apple spune ca ar urma sa aveti viteze de pana la 3 ori mai bune decat in utilizarea vechilor medii de stocare.

  In ceea ce priveste preturile, versiuena standard cu monitor de 21.5 inch costa 1300$, iar versiunea standard cu ecran de 27 inch are un pret de pornire de 1799$, prima versiune urmand a fi disponibila din noiembrie si cea de-a doua din decembrie.