In Q3 2012 Apple isi pastreaza pozitia a doua in topul vanzatorilor de smartphone-uri, urca pe locul 3 in topul vanzatorilor de telefoane mobile

  Ieri Apple a anuntat ca a vandut 27 de milioane de smartphone-uri in intreaga lume, cu 10 milioane mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut. Aceasta cifra de vanzari mentine compania pe pozitia a doua in topul vanzatorilor de smartphone-uri, Samsung fiind clasata pe primul loc, cu un numar dublu de smartphone-uri. Desi in cazul Apple stim clar cat a vandut compania, Samsung refuza sa spuna cat vinde si toate cifrele prezentate pentru companie reprezinta doar estimarile analistilor.

  Datele celor de la Strategy Analytics sunt sustinute si de IDC, care insa ne prezinta si o ierarhie a vanzatorilor de telefoane mobile, Apple urcand acolo pe pozitia a treia. Desi vanzarile de iPhone-uri au crescut fata de aceeasi perioada a anului trecut, ele au scazut fata de sfertul fiscal anterior, insa perioada urmatoare va rezolva problema pentru Apple, deoarece se estimeaza ca peste 40 de milioane de terminale vor fi vandute de catre companie in lumea intreaga.