Prima Pagina Apple In Q3 2012 Apple isi pastreaza pozitia a doua in topul vanzatorilor...

In Q3 2012 Apple isi pastreaza pozitia a doua in topul vanzatorilor de smartphone-uri, urca pe locul 3 in topul vanzatorilor de telefoane mobile

  Ieri Apple a anuntat ca a vandut 27 de milioane de smartphone-uri in intreaga lume, cu 10 milioane mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut. Aceasta cifra de vanzari mentine compania pe pozitia a doua in topul vanzatorilor de smartphone-uri, Samsung fiind clasata pe primul loc, cu un numar dublu de smartphone-uri. Desi in cazul Apple stim clar cat a vandut compania, Samsung refuza sa spuna cat vinde si toate cifrele prezentate pentru companie reprezinta doar estimarile analistilor.

  Datele celor de la Strategy Analytics sunt sustinute si de IDC, care insa ne prezinta si o ierarhie a vanzatorilor de telefoane mobile, Apple urcand acolo pe pozitia a treia. Desi vanzarile de iPhone-uri au crescut fata de aceeasi perioada a anului trecut, ele au scazut fata de sfertul fiscal anterior, insa perioada urmatoare va rezolva problema pentru Apple, deoarece se estimeaza ca peste 40 de milioane de terminale vor fi vandute de catre companie in lumea intreaga.

 • Mihai_rt

  Htc se duce la vale

 • Adi

  Samsung rules. Au dublat vanzarile si fac ceva bani si din componentele pe care le vand catre Apple.

 • Victor Bulgar

  Fie si estimari, s-au dublat, pe cand la Apple au crescut doar pentru ca 3Q, 2011, a fost cel mai slab, dinaintea lansarii 4S. So, ce urmeaza? Probabil si cand peste tot vei vedea predominant smartphone-uri Samsung, cum a fost candva cu Nokia, vei spune ca sunt doar estimari. Interesant, deci Samsung incalca legea si nu publica rezulatele financiare/operationale, cel putin corect?

 • Samsung vinde sute de modele, acolo e trecut si bada os si symbian si Android, bla bla. Daca ar face Apple smartphone-uri de 50 de euro le-ar vinde ca paine calda.

 • Victor Bulgar

  Bine ma, asteptam sa vezi cum vor evolua profiturile Apple, daca numarul de terminale nu conteaza. Cu toate ca anume S3-ul acopera jumate din vanzari, cele ieftine se vand mult mai slab.

 • djcata

  nu cred ca apple poate sa faca telefoane de 50 de euro

 • Poate, problema e daca vrea.

 • djcata

  eu nu sunt asa sigur ca poate … si nu pentru ca ar fi tehnologic posibil