Prima Pagina Apple Phil Schiller spune ca Apple face in Mac-uri schimbarile pe care producatorii...

Phil Schiller spune ca Apple face in Mac-uri schimbarile pe care producatorii de PC-uri se tem sa le faca

  Phil Schiller a vorbit recent cu cei de la TIME despre schimbarile facute in Mac-urile companiei si despre design-ul nou al iMac-ului. Pentru Apple Mac-urile sunt importante, iar imbunatatirea lor este ceea ce, in opinia lui Schiller, a ajutat Apple sa creasca intr-o piata care se afla pe un trend ascendent de cativa ani de zile. Schiller spune ca Apple a avut curajul de a face schimbarile pe care alti producatori de PC-uri se tem sa le faca si in discutie a fost adusa scoaterea drive-urilor optice din Mac-uri, dar si Blu-Ray-ul, care nu pare a fi chiar atat de dorit de catre consumatori, continutul online fiind mai mult decat suficient pentru oricine.

These old technologies are holding us back,” he said. “They’re anchors on where we want to go…We find the things that have outlived their useful purpose. Our competitors are afraid to remove them. We try to find better solutions — our customers have given us a lot of trust… It actually comes from similar thinking as with the portables. In general, it’s a good idea to remove these rotating medias from our computers and other devices. They have inherent issues — they’re mechanical and sometimes break, they use power and are large. We can create products that are smaller, lighter and consume less power.

  Schiller spune si ca a dezvolta produse premium intr-o economie aflata in criza este o idee buna deoarece consumatorii dispusi sa plateasca pretul premium se asteapta sa primeasca un produs foarte bun. Apple nu vrea sa faca rabat la calitate, pastreaza preturile, incearca sa ofere produse foarte bune, insa stim cu totii ca planurile lor nu ies intotdeauna atat de bine precum par ele in sedinte. Chiar si asa, Apple nu este dispusa sa reduca preturile si calitatea produselor, indiferent de situatia economica globala.

We wouldn’t make something cheap or low quality. When the economy is difficult, people care a great deal about the things they spend their money on. Customers have come to understand that Apple’s products aren’t priced high — they’re priced on the value of what we build into them.

  Practic Schiller spune ca Mac-urile arata atat de bine si sunt atat de subtiri/usoare pentru ca Apple a renuntat la anumite componente inutile, in opinia lor, si pentru ca a tinut preturile ridicate, iar deocamdata decizia lor se dovedeste a fi buna.

 • Alin Cristian

  La fel ca la masinile editia “Sport” :)) Platesti mai mult pentru mai putin :))

 • Acolo primesti mai multe pe partea sport, ce-ti trebuie aer conditionat? Deschizi geamul :))

 • Anonymous

  Creste grozav – la pc-uri in vreo 20 de ani a crescut de la 3% la 7%. Doar de vreo doi ani folosesc componente mai de top, ca pana atunci era un harware mediocru la un pret astronomic.

 • Andrey

  La hardware PC-ul normal Crapa MAC-ul.il zdrobeste.Macu are Intel HD 4000.Daca pe un PC pui un GTX 690 Ti pai zdrobeste MAC-ul.+Ca un PC merge sa ii bagi si 10TB si RAM 32-64-128GB.Am exagerat cu GTX 690 Ti care in momentu de fata este cea mai tare placa video.Dar si GTX 660 Ti e de ajuns sa zdrobesti un mac.Mac=Fita PC=putere.

 • Alin Cristian

  Andrey , te rog sa-mi faci un wishlist pe pcgarage cu procesor , placa de baza care sa suporte 128gb ram + placa video , plus ce sursa vrei tu , ventilatie , hdd asemanator cu cel al mac-ului + o carcasa “originala” sunt curios la cat ajungi 🙂

 • crocodilu

  noi astia trecuti de 18 ani, nu ne mai jucam asa mult incat sa conteze GTX-ul ala al tau de acolo care zdrobeste mac-ul :))

 • Anonymous

  Nici nu prea ai ce sa te joci pe Mac, ca sa conteze asa mult placa grafica. La capitolul asta sunt in urma bine fata de PC.

 • Daniel

  Corect ce spui Andrei (observ că nici numele nu ști să îl scri corect), dar degeaba ai hardware dacă OS-ul tau este Windows. Am un Pro de 13″ și scot uneori o autonomie de aproape 6 ore. Si dacă tot ți-ai luat focuri, joacă tu Assassin’s Creed pe intel HD3000 pe Windows (pe OS X până și jocurile rulează mai de ent).

 • Svart

  Stii…. Scrii….
  Macar cand te joci de-gramar nazi scrie corect. 😛

 • Doc

  Andrey, jura-te ca ai peste 18 ani 😛 In alta ordine de idei, de ce nu fac producatorii de PC produse premium, care sa arate si sa inglobeze materiale de calitate precum Apple?

 • real_gauge

  oameni buni relax
  omul si-a dat cu parerea (parerea lui) .doar nu o sa-si cumpere un apple super scump sa se joace pe el
  sa fim seriosi
  fiecare isi cumpara pc sa il foloseasca la ce ii trebuie nu sa se uite la el cat de “premium” este

 • Victor Bulgar

  Iarasi… Producatorii de PC-uri se tem sa scoata CD-ROM-ul… Dar de fapt il scote treptat dinaintea MBA-ului. Imi placea de Jobs ca macar mintea frumos!