SUA deschide prima baza de date care blocheaza telefoanele furate

  Acum cateva luni de zile v-am spus ca marii operatori din SUA intentioneaza sa deschida o baza de date in care vor include toate terminalele furate de la utilizatori si iata ca AT&T si T-Mobile au deschis o baza de date comuna in care sunt incluse IMEI-urile terminalelor codate. Terminalele care au acel IMEI nu vor putea fi utilizate in vreuna dintre cele doua retele, iar in curand Verizon, Sprint, plus alti operatori regionali mici, vor adera la ea si dupa noiembrie 2013 orice terminale furate in SUA si raportate la administratorii bazei de date vor deveni inutilizabile.

  Acum baza de date este disponibila doar in SUA, insa ea va conectata la bazele de date internationale si orice terminal furat acolo nu va putea fi utilizat altundeva in lume, iar aici includem desigur terminalele iPhone. Chiar daca va dura cel putin un an pana se va face aceasta conexiune, trebuie sa va reamintesc faptul ca si in Romania va fi deschisa in viitorul apropiat o baza de date similara si ea va functiona la fel. Din punctul meu de vedere, bazele de date de acest gen sunt extrem de utile, ele vor inhiba furturile de telefoane mobile, insa nu le vor eradica.

21 COMENTARII

  1. Stati linistiti, ca tot o sa apara o metoda prin jailbreak sau fara jailbreak de a sterge/schimba/ascunde imei-ul pentru a evita blocarea telefonului.
    Orice este posibil.

  2. @B06DAN Pana acum nu au reusit sa modifice IMEI-ul in 5 ani cu jailbreak,crezi ca vor reusi de acum incolo? iOS device din ce in ce mai greu de spart.

  3. Cunosc pe cineva caruia politia i-a ridicat telefonul, desi era cumparator de buna credinta (achitase 1300 ron pe un i4). Apucase sa se bucure de el cca 2 luni. Deci se poate si in RO, credeti-ma..

  4. Corect, asta i-am explicat si eu… Din pacate, hotul nu este inca prins, dosarul este in lucru… Si oricum nu cred ca va urma sfatul, deja considera banii pierduti… Faza tare este ca el a incercat sa pastreze telefonul, motivand ca nu este responsabil, la care politistul mai in gluma mai in serios l-a intrebat daca vrea sa mai plece din sectie sau nu…
    Apoi i-a explicat ca ar fi bine pe viitor sa ceara macar cutia aparatului, daca nu si accesoriile…
    Oicum, trebuie sa avem grija de unde ne procuram dispozitivele….

  5. Vor aparea deblocari de imei ca si cele de retea, poate putin mai scumpe, dar sigur este posibil. Daca politia iti ia telefonul si il inapoiaza propietarul, el va dori sa il deblocheze, deci…Stati linistiti.

  6. Alexandru ma amuzi cu ce spui.. Ju stiu daca e cineva asa cinstit incat sa calculeze atat de mult ce e legal si ce nu.. Pe mi e putin ma int de ex daca e sau nu legal.. Nici jailbreakul nu e legal daca e sa o calculam si pe cine intereseaza? Si legat de restul comentariilor tin sa va spun ca blocarea este pt orice terminal nu orice idevice adika se poate bloca si un nokia 5110 la care nu poti sa ii faci jailbreack asa ca inainte sa comentari numai aberatii cititi bn despre ce e vb..

  7. Da corect seby, multi vb in ne cunostinta de cauza,dupa imei se poate bloca ori ce terminal mobil indiferent de marca model etc. dar probabil ca pentru inceput o sa vedem asta doar pe apple

  8. O mare porcarie :). O sa fie la fel ca si cu ACTA (sau cum s-o numi).

    Faza interesanta e ca: eu imi vand mobilul cuiva, apoi il declar furat.. iar cel care l-a cumparat isi ia astfel o mare teapa..

  9. @Neamtu2,ai perfecta dreptate. Iar apoi sti ce faci? iei legatura cu persoana careia l-ai vandut si,dandu-te atcineva,cumperi idevice-ul de la el inapoi(chipurile pt piese)la pret de c***t,dupa care avand actele de la el in scoti din baza de date pe motiv ca l-ai recuperat de la hot :)))))))))))