Unele tablete iPad 4 ar putea afisa mesaje de eroare la incarcarea cu un calculator

  Daca ati achizitionat o tableta iPad 4 si ati fost intampinati de eroarea de mai sus in momentul in care ati conectat tableta la un calculator pentru a o incarca, va anunt ca nu sunteti singurul. De fapt iPad 4 nu este singurul iDevice care afiseaza asemenea erori la o prima incarcare, insa nu va speriati deoarece totul poate fi rezolvat foarte simplu. Dupa o incarcare completa a iDevice-ului direct de la o priza, mesajul de eroare nu mai este afisat pe ecran si produsul se incarca fara probleme, deci totul tine de modul in care este conceput iOS-ul.

  Apple nu ofera o explicatie clara pentru aceasta eroare, insa nu este o problema care nu se rezolva singura.

7 COMENTARII

  1. Totul tine de curentul maxim pe care-l da USB-ul in care a fost cuplat iPad-ul. Faptul ca mesajul dispare dupa o incarcare “la priza” nu inseamna neaparat ca problema a fost rezolvata, ea poate reapare in momentul in care se cupleaza tableta descarcata aproape total.
    Cauza este algoritmul de incarcare pentru acumulatori smart (cum este cel al iPad-ului), curba curentului de incarcare fiind neliniara. Se incepe cu valori mari ale curentului iar valorile scad pe masura ce acumulatorul se incarca. Daca pe slotul USB respectiv nu se poate asigura decat 300 mA fata de cele 500 mA cat “cere” iPad-ul, va apare mesajul de eroare.
    Sunt doua solutii pentru rezolvarea problemei:
    1. Scoateti din calculator alte device-uri cuplate pe USB sau incercati alte sloturi care poate au mai mult curent “disponibil”;
    2. Daca prima varianta nu da rezultate, se poate folosi orice USB hub (chiar si chinezarii de 2 lei), singura conditie esta sa aiba sursa externa de alimentare.

  2. Aceeași eroare o primesc când încărc 4S de la mufa de bricheta a unui golf 5. Problema se remediaza prin mai multe încercări. Cu aceleași accesorii la un Opel Astra niciodată nu a apărut eroarea asta.

  3. Pe PC se poate instala AI Charger care teoretic mareste amperajul pe portul USB pana la 1 A. Se poate instala pe orice pc indiferent de placa de baza.

  4. Este din cauza curentului de incarcare, care – desi nu ar trebui – depinde de tensiunea din soclul brichetei (daca acolo a fost cuplat). Spun ca nu ar trebui pentru ca alimentatorul ar trebui sa aiba un regulator de curent, dar chinezariile ieftine sar peste aceasta cerinta.
    Solutia ar fi sa cauti un alimentator auto de calitate mai buna sau unul care are inscriptionat pe el un curent de incarcare mai mare.
    Daca vrei mai multe detalii tehnice, poti citi aici:
    http://www.extremetech.com/computing/115251-how-usb-charging-works-or-how-to-avoid-blowing-up-your-smartphone
    http://www.usb.org/developers/devclass_docs/BCv1.2_070312.zip (vezi in arhiva specificatiile finale pentru USB chargers).

    PS
    Eu nu am gasit pana acum un alimentator auto care sa-mi incarce tableta (iPad 3), din cauza asta am tot sapat pe net.

  5. Am aceeasi problema am cumparat ieri un ipad 4 am facut prima incarcare la priza si astazi tot acelasi mesaj nu incraca la laptop.Nu stiu care este problema dar am sa ma duc miine cu el la mag.Daca avet raspunsuri astept. Va multumesc