Prima Pagina Apple Apple are un brevet de inventie pentru tablete dreptunghiulare care au colturi...

Apple are un brevet de inventie pentru tablete dreptunghiulare care au colturi rotunde

  In SUA multi au spus ca Apple nu are un brevet de inventie pentru un dispozitiv dreptunghiular cu colturi rotunde si ei s-au inselat. Companiei Apple i-a fost acordat recent un nou brevet de inventie pentru design-ul ornamental al tabletei iPad si practic el protejeaza dispozitivele mobile cu forma dreptunghiulara si colturi rotunde. Apple mai are brevete care acopera elemente de design asemanatoare, insa acesta din urma nu va ajuta compania in bataliile legale cu producatorii de terminale Android, avand in vedere ca majoritatea au incercat sa diversifice design-ul propriilor produse.

On Tuesday, after review by a patent examiner, the United States Patent and Trademark Office awarded Apple an additional design patent relating to the iPad’s “ornamental” design. The ornamental design feature encapsulated in US Patent D607,286 for a “Portable display device” appears to be a literal rounded rectangle. But whether or not this patent would be useful against Apple’s rival and alleged “copy cat” Samsung in court is unclear.

  Desi din punct de vedere logic pare greu de crezut ca Apple a reusit sa breveteze asa ceva in SUA, iata ca in final orice este posibil acolo, dar daca brevetul i-ar fi fost acordat acum un an de zile, el ar fi fost cu adevarat util, avand in vedere ca in momentul de fata doar Samsung mai are produse ce preiau elementele de design ale iDevice-urilor.

 • Mihai

  Si bunicii mei de la tara au descoperit ca au un brevet pentru coada de la pruna! Acum sa se tina toti producatorii de tzuica, ca ii paste tribunalul!

 • Leo

  Nu pot sa cred ca se dau brevete pentru ademenea lucruri. Incredibil. Un brevet de inventie se da atunci cand chiar inventezi ceva.

 • MadC

  Brevet pe formele geometrice pe cand? Jenant!

 • Smile

  Iar de aici deducem ca samsung ”copiaza,fura” cu nerusinare forma dreptunghiulara pe care apple a inventat-o anul asta,bravo apple,bravo United States,country of ”democracy” and all the idiots…..

 • asta sincer mi se pare chiar deplasat…am apple respect apple dar brevetul asta pe geometria asta e de copii de gradinita………nu mai zic nimic ca n-am cuvinte…mi se pare copilaresc…prostesc si tot ce mai vreti voi…tin cu apple dar nu-s chiar nebun sa zic ca au dreptate…totusi !!
  desene animate !

 • Apple are intotdeauna dreptate! Asa sa stiti,fratilor!

 • Adi

  prost nu e ala care cere, e ala care da..

 • georgian

  Deja sunt penibili..

 • Si voi puteti merge la OSIM si puteti integistra ce vreti voi . Daca e prima inregistrare , e a voastra.

 • Uite ce s-a mai brevetat in Ro in luna octombrie : http://www.osim.ro/publicatii/brevete/bopi_2012/bopi_inv_10_2012.pdf

 • Gata, ma duc sa brevetez si eu forma cutiei de chibrituri. O sa fac milioane !!!

 • AKK

  Ce intr-adevar au “brevetat” romanii e flecareala, batjocura, comentariile degeaba si bagatul in seama, in rest cam nimic. Nu degeaba romanasii sunt printre cei mai mari inventatori … sau nu. Vine Gheorghe si Ionel de la vaci si isi da cu parerea… Cand o sa intelegeti o data ca toate brevetele acestea sunt nu doar importante ci foarte importante. Fiecare detaliu (colt rotunjit etc) reprezinta “farmecul” unui produs, si el trebuie aparat pentru buna imagine. Romanii stiu de coasa, branza, ceapa, prune si chibrituri, ce sa te astepti de la ei sa inteleaga cum stau lucrurile. Off, oare cand ne vom trezi, asa cum ne spune imnul nostru preaiubit?!?

 • Drs

  @AKK: e vorba de common sense aici nu de frustrarile tale legate de natia romana. Daca tie ti se pare corect ca cineva sa spuna ca a inventat dreptunghiul cu colturi rotunjite … No comment

 • Radu

  “Ce intr-adevar au “brevetat” romanii e flecareala, batjocura”

  Te-ai uitat prietene prin lista aia de brevete de luna trecuta sau e prea greu sa “citesti” pozele?

 • Mihai

  @akk: ești pe nicăieri cu rahatul tau de comentariu la adresa romanilor. Dacă Ford ar fi brevetat mașina cu 4 roti atunci ar fi trebuit ca restul sa producă cu nr de roti diferite. Ești penibil ca si aia care dau brevete pe așa ceva.