Apple are un brevet de inventie pentru tablete dreptunghiulare care au colturi rotunde

  In SUA multi au spus ca Apple nu are un brevet de inventie pentru un dispozitiv dreptunghiular cu colturi rotunde si ei s-au inselat. Companiei Apple i-a fost acordat recent un nou brevet de inventie pentru design-ul ornamental al tabletei iPad si practic el protejeaza dispozitivele mobile cu forma dreptunghiulara si colturi rotunde. Apple mai are brevete care acopera elemente de design asemanatoare, insa acesta din urma nu va ajuta compania in bataliile legale cu producatorii de terminale Android, avand in vedere ca majoritatea au incercat sa diversifice design-ul propriilor produse.

On Tuesday, after review by a patent examiner, the United States Patent and Trademark Office awarded Apple an additional design patent relating to the iPad’s “ornamental” design. The ornamental design feature encapsulated in US Patent D607,286 for a “Portable display device” appears to be a literal rounded rectangle. But whether or not this patent would be useful against Apple’s rival and alleged “copy cat” Samsung in court is unclear.

  Desi din punct de vedere logic pare greu de crezut ca Apple a reusit sa breveteze asa ceva in SUA, iata ca in final orice este posibil acolo, dar daca brevetul i-ar fi fost acordat acum un an de zile, el ar fi fost cu adevarat util, avand in vedere ca in momentul de fata doar Samsung mai are produse ce preiau elementele de design ale iDevice-urilor.