Tutorial: Jailbreak iPhone 3GS si iPhone 4 pe iOS 6.1 beta 2 folosind redsn0w 0.9.15 beta 3(Windows Mac)

  In cursul noptii trecute Apple a lansat iOS 6.1 beta 2 pentru posesorii de iDevice-uri, noua versiune a sistemului de operare putand fi exploatata de catre redsn0w 0.9.15 beta 3. Practic procesul este identic, cu cel folosit pentru a face jailbreak pentru iOS 6.0.1 sau iOS 6.1 beta 1, nimic nu s-a schimbat, insa de aceasta data aveti iOS 6.1 beta 2 in terminale. Va spun din nou ca ultrasn0w nu este compatibil cu iOS 6.1 beta 2, Cydia ar putea avea probleme mari de functionalitate, aceleasi lucru este valabil si pentru tweak-uri, inclusiv SAM care ar putea sa nu faca decodare.

  redsn0w 0.9.15 beta 3 face jailbreak pentru :

  • iPhone 3GS – tethered;
  • iPhone 4 – tethered;
  • iPod Touch 4G – tethered.

Pasul 1

Descarcati redsn0w 0.9.15 beta 3 de aici.

Descarcati iOS 6.1 beta 2 din contul vostru de dezvoltator.

Descarcati iOS 6 de aici.

Pasul 2

Conectati terminalul la PC/Mac. In Windows mergeti in folderul in care ati descarcat redsn0w, faceti click dreapta pe executabil, selectati Properties iar din meniul nou deschis mergeti la Compatibility si bifati Run this program in compatibility mode for dupa care selectati Windows XP, apasati Apply si apoi ok. Daca nu urmati pasul corect nu veti putea porni terminalul tethered. Pe OS X Mountain Lion trebuie sa aveti dezactivat sistemul Gatekeeper din meniul de setari al OS X, iar executabilul redsn0w il deschideti chiar daca OS X va avertizeaza sa nu o faceti.

Pasul 3

Din meniul principal al redsn0w navigati catre Extras>Select IPSW si incarcati ipsw-ul iOS 6 descarcat la Pasul 1. Dupa incarcare apasati butonul back pana reveniti in meniul principal al redsn0w, unde veti apasa butonul jailbreak. Acum trebuie sa introduceti telefonul in DFU MODE. Mai intai inchideti terminalul, apoi apasati Jailbreak, si Next iar redsn0w va va arata cum sa introduceti telefonul in DFU Mode.

  • tineti apast butonul power 3 secunde;
  • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
  • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode.

Pasul 4

Dupa ce va implementa cateva exploit-uri, redsn0w va afisa un ecran in care va pune la dispozitie cateva optiuni. Trebuie sa bifati Cydia pentru a o instala, iar daca doriti puteti instala custom bundle-uri, puteti adauga tichete de activare si puteti deactiva un iPhone care are deja jailbreak. Alegeti optiunea dorita, apasati Next si redsn0w va incepe sa faca jailbreak

Pasul 4

Daca totul decurge bine ar trebui sa aveti un iPhone jailbroken insa din pacate “distractia” nu se opreste aici. Terminalul vostru este jailbroken dar aveti un tethered jailbreak, asta numai daca nu posedati un iPhone 3GS cu bootrom vechi. Trebuie sa urmati pasii de mai jos pentru a boota in tethered mode si putea utiliza iOS-ul. Cydia nu este afisata pe ecran decat dupa ce bootati tethered.

Pasul 5

Reintroduceti terminalul in DFU Mode urmand instructiunile de la Pasul 4.

Pasul 6

Daca nu ati inchis redsn0w atunci apasati butonul Back pentru a reveni la meniul Jailbreak & Extras, unde veti alege optiunea Extras.

Pasul 8

Din ace meniu apasatu butonul Just Boot iar redsn0w va porni terminalul tethered si veti putea utiliza dispozitivul fara nici cea mai mica problema.

Dupa ce terminalul porneste, el ar trebui sa fie deja activat de catre redsn0w, insa nu am testat aceasta procedura. Cydia va fi vizibila in Springboard abia dupa ce porniti terminalul tethered.