Prima Pagina Apple Samsung nu este interesara sa incheie o intelegere de licentiere cu Apple

Samsung nu este interesara sa incheie o intelegere de licentiere cu Apple

  Apple si Samsung au zeci de procese deschise in instantele din lumea intreaga, insa membrii echipei de conducere a coreenilor nu par interesati sa incheie disputele legale. Unul dintre directorii companiei a declarat recent ca nu exista intentii de a discuta cu Apple despre un posibil acord reciproc de licentere, asemanator cu cel incheiat duminica de Apple si HTC. Atitudinea coreenilor are probabil la baza faptul ca in SUA a fost pierdut un proces important si trebuie platita o suma considerabila de bani, insa pierderea ar putea fi mult mai mare daca Apple va decide sa renunte complet la serviciile sale.

SEOUL: A top Samsung executive said Wednesday that the South Korean electronics giant had no plans to follow Taiwanese firm HTC in seeking a settlement over its patent disputes with arch-rival Apple.  HTC, which had been locked in similar suits with Apple around the world, announced Sunday that the two companies had reached a deal to end all outstanding litigation and sign a 10-year licensing agreement over patents. “We have no such intention,” J.K. Shin, the head of Samsung Electronics’ mobile unit, told reporters when asked if Samsung would seek a similar settlement.

  Pentru consumatori ar fi fost extrem de benefic un acord intre Apple si Samsung, insa daca niciuna dintre companii nu doreste sa ajunga la o asemenea intelegere, atunci vom asista la mult mai multe procese in viitor si la mult mai putine functii utile implementate in terminalele mobile.

 • ss33

  mai pot fi si alte motive. disputele legale continue cu Apple ii plaseaza ca imagine ca egali ai Apple sau macar ca facand parte din top two brands … so publicitate .. costisitoare ce-i drept, dar foarte utila pentru samsung. Lumea ii percepe deja ca fiind principalii competitori desi exista si alte firme care fac harware poate chiar mai capabil.

 • Anonymous

  Sunt chiar principalii competitor si cu vanzari si cote de piata mult peste Apple. Apple a stiut foarte bine de ce a declansat toate procesele alea.

 • Dennis Hapca

  normal…ptr ca ei fura…si nu le trebe licente

 • smile

  Nu Denis Hapca nu pentru ca ei fura ci pentru ca nu au ce tehnologie sa licentieze de la apple…
  Ce tehnologie,cumva brevetul pe forma dreptunghiulara si cu colturi rotunjite sau slide to unlock,tehnologiiile astea vrei tu sa le plateasca samsung,iar in schimb ei sa le dea tehnologii cu adevarat folositoare in care sau investit miliarde de $$$ gen 3g,wifi,date si alte chestii…

 • ss33

  cote de piata pe un milion de modele diferite, cele mai multe low end. e ca si cum ai lauda loganul pentru ca se vinde in mai multe exemplare decat ferrari in Romania. sa comparam mere cu mere. pe produse de top samsung e aspirant si are motive sa-si doreasca statutul de competitor Apple. procesele asigura asta.

 • Anonymous

  De unde ai tu informatia ca sunt modele low end, cand Samsung a vandut in Q3 mai multe S3 decat Apple iPhone 4S ?

 • @Anonymous: Serios? Ceva cifre oficiale? Niste documente de la Samsung sau Apple? Lasam la o parte vrajeala si rahaturile aruncate de “ANAListi”?

 • ss33

  daca vei compara mere cu mere vei ajunge la concluzia mea. s3 are drept competitor pe i5 nu pe 4s. samsung e pe primul loc nu datorita clasei lui de varf ci datorita vanzarii de 1000 de modele low end. nu e vb aici de apple fans si samsung fans. e vb ca asa sunt vanzarile samsung. e ca la masini. bmv vinde mai mult ca porsche per total insa daca te apuci sa compari o faci pe aceeasi clasa.

 • Pingback: 200 de manageri internationali ai Samsung se vor intalni in decembrie pentru a discuta strategia companiei si relatia cu Apple | iDevice.ro()