Samsung nu este interesara sa incheie o intelegere de licentiere cu Apple

  Apple si Samsung au zeci de procese deschise in instantele din lumea intreaga, insa membrii echipei de conducere a coreenilor nu par interesati sa incheie disputele legale. Unul dintre directorii companiei a declarat recent ca nu exista intentii de a discuta cu Apple despre un posibil acord reciproc de licentere, asemanator cu cel incheiat duminica de Apple si HTC. Atitudinea coreenilor are probabil la baza faptul ca in SUA a fost pierdut un proces important si trebuie platita o suma considerabila de bani, insa pierderea ar putea fi mult mai mare daca Apple va decide sa renunte complet la serviciile sale.

SEOUL: A top Samsung executive said Wednesday that the South Korean electronics giant had no plans to follow Taiwanese firm HTC in seeking a settlement over its patent disputes with arch-rival Apple.  HTC, which had been locked in similar suits with Apple around the world, announced Sunday that the two companies had reached a deal to end all outstanding litigation and sign a 10-year licensing agreement over patents. “We have no such intention,” J.K. Shin, the head of Samsung Electronics’ mobile unit, told reporters when asked if Samsung would seek a similar settlement.

  Pentru consumatori ar fi fost extrem de benefic un acord intre Apple si Samsung, insa daca niciuna dintre companii nu doreste sa ajunga la o asemenea intelegere, atunci vom asista la mult mai multe procese in viitor si la mult mai putine functii utile implementate in terminalele mobile.