Apple achizitioneaza 1000 de brevete Nortel, se inarmeaza pentru un razboi cu producatorii de terminale Android

11

  Pe masura ce lupta cu producatorii de terminale Android se intensifica, Apple achizitioneaza brevete de inventie de la diverse companii, in ultimele 6 luni de zile 1024 de brevete ale Rockstar Consortium fiind trecute in proprietatea celor de la Apple. Achizitiile nu au fost declarate public de catre vreuna dintre companii, insa totul a aparut in documentele unui regulator coreean. O verificare in cadrul oficiul american pentru brevete de inventie si marci a dezvaluit faptul ca Apple a cumparat in total 1350 de brevete de la Rockstar Consortium, indeajuns de multe pentru a se apara/lupta cu producatorii de terminale Android.

The company has quietly snapped up more than a thousand patents in the past six months from Rockstar Consortium, a move that helps bolster it as it battles Google, Samsung, and other Android backers in the mobile-device market. Apple’s action came to light after a Korean regulator reported the transfer of 1,024 patents or patent applications from Rockstar to Apple, according to Yonhap News.

  Apple era unul dintre detinatorii Rockstar Consortium, cumparand cu 2.6 miliarde de dolari o parte a companiei, insa nu putea utiliza brevetele respective in interesul sau si asta a motivat-o sa le cumpere. Pana a cumpara brevetele din consortiu, Apple avea doar dreptul de a utiliza tehnologiile respective, insa acum poate utiliza brevetele si pentru a ataca in instanta alte companii, aceasta fiind principala lor utilitate pentru companie.