Prima Pagina Apple Google Now a fost numita inovatia anului, Siri a fost numit drept...

Google Now a fost numita inovatia anului, Siri a fost numit drept un sistem depasit de vreme

  Cei de la Popular Science au numit sistemul Google Now din Android OS 4.1 drept inovatia anului si au pus Siri la colt numind asistentul Apple drept un sistem depasit de vreme. Google Now este un sistem care functioneaza exact precum Siri, insa spre deosebire de asistentul celor de la Apple el monitorizeaza tot ceea ce faci tu pe terminal si incearca sa vina in intampinarea nevoilor tale cu functiile sale. Este adevarat ca Google Now ofera mai multa functionalitate decat Siri si ca el este mai rapid, iar Apple a ramas cu un pas in urma dupa ce a fost compania care urma sa inoveze asistentii virtuali din terminale mobile.

It seems innocent at first: Fire up the search app on a new Android phone, and the interface asks if you’d like to activate Google Now. “Sure,” you think, “Google already has my calendar, location, and contacts; what’s one more thing?” Here’s what: Google Now draws a distinct technological line. On the side you’re on now, you tell your devices what you want to do. On the far side, the devices do the telling. Google Now is waiting for you over there. It’s the first virtual assistant that truly anticipates your needs. All you have to do is opt in.

 Siri a ramas mult in urma celor de la Google, Apple a simtit acest lucru si a dat unui alt SVP echipa care dezvolta asistentul, deci ne putem astepta ca el sa fie imbunatatit in viitorul apropiat. Pana atunci trebuie sa avem rabdare atunci cand efectuam cautari, trebuie sa vorbim tare si corect pentru a fi intelesi si desigur trebuie sa invatam putina engleza.

 • Copiate sau nu … Ma bucur ca google reuseste sa perfectioneze sisteme pe care Apple, in stilul caracteristic, abia le updateaza.

  Poate in acest fel Apple va fi nevoita sa isi foloseasca tehnologia la maxim si nu sa scoata updateuri doar de dragul vanzarilor.

 • Manolo

  Siri e cam prostut, e o functie de marketing.La blazonul Apple ar trebui sa fie ceva cu adevarat revolutionar, dar in continuare dezamageste.Chiar si o cunostina de a mea care este profesoara de engleza (si stie nu gluma) se intelege greu cu Siri.Hartile sunt praf si daca ai nevoie sa cauti ceva nu gasesti, te chinui sa intri in safari si sa cauti google maps.Google maps si nokia maps sunt foarte bune.

  Apoi ios-ul are nevoie de un refresh masiv pentruc ca risca sa devina un fel de symbian.Nu poti sa ii pui 3 tweak-uri pe el si sa zici are peste 200 de functii noi.iOS 7 trebuie sa marcheze o noua directie a sistemelor de operare.

 • Sebi

  Siri mi se pare plictisitor. Nu l-am folosit niciodata, decat ca sa ma “joc”. Imi place ideea, sper sa aiba concurenta cat mai mare, ca sa-l faca din ce in ce mai bun 🙂

 • Andrey

  Bine Google ! Chiar ma bucur pentru Goole Now

 • Medicul

  Eu am zis ca Google Now e panarama și nu prea îl foloseam. Apoi am încercat să caut ceva cu specific medical folosind vocea și recunoaște foarte bine ceea ce zici în romana.

 • Mostwnted

  sincer siri e inutil … cel putin la noi in Romania … e o chestie asa de fun si sa o arati la prieteni ca “uite ce mai are iPhone… poti sa vb in engleza cu el”, dar dupa 5 min realizezi ca ca e asa de folositor precum iOS Maps 🙂

 • Victor Bulgar

  Pacat ca cele peste 100 de miliarde nu sunt investiti cum trebuie, e un exemplu in care nu banii conteaza, ci inovatia, iar Apple, din pacate, cam doarme in ultimul timp.

 • Ticu

  De acord cu Sebi. Trebuie un pic de competitie. Asa apar produsele imbunatatite. Deocamdata ablele sunt doar de joaca. Sincer voi ati vorbi cu telefonul pe strada? Si mai ales in engleza? E util acasa, in masina, etc. Daca il baga si in televizoare, laptopuri, si mai bine. Cei de la Nuance au facut primul pas cu limbile suportate.

 • ikx

  @ticu: google now nu e doar asistent vocal. El memoreaza tot ce te intereseaza pe tine si iti orezinta informatiile sub forma de card-uri automat, gen esti la servici, la ora plecarii te intreaba daca vrei sa-ti faca traseul pana acasa in functie de trafic sau ai luat bilete de avion, le ai pe mail, si inainte cu o zi iti apare card sa-ti aminteasca. Se bazeaza pe lucruri automate, pe faptul ca iti place sa-ti apara tot ce te intereseaza fara sa faci nimic.

 • Sir R

  Siri, spre deosebire de alti asistenti, chiar vb cu tine. O face mult mai natural decat alti asistenti si in plus, mai si glumeste. 😀 Personal, aleg Siri in orice pozitie.

 • transport mobila

  Eu nu folosesc Siri deloc… Chiar mi se pare o prostie si nu-i gasesc utilitatea…

 • Diablo

  cand apple a lansat siri restul dormeau aleg siri

 • Victor Bulgar

  Cand Nokia a lansat telefonul, Apple dormea. Aleg Nokia! 🙂

 • S-ar putea sa mori cu ei de gat. Asta e unul dintre cele mai stupide motive pe care le-am auzit vreodata sincer. In ideea asta ar trebui sa alegi Nokia inaintea oricarui alt producator/sistem de operare.

 • Victor Bulgar

  @Zaone, l-am parodiat pe Diablo! Credeam ca stii ca Nokia e moarta inclusiv pentru mine,