VLC pentru iOS ar putea fi din nou disponibil in App Store

  VLC pentru iOS este o aplicatie apreciata de extrem de multi utilizatori, insa din pacate ea a fost retrasa din App Store acum un an de zile si asta dupa o perioada scurta de disponibilitate. Atunci dezvoltatorii VLC si Apple nu s-au inteles in ceea ce priveste termenii de distributie a aplicatiei si licenta GPL, insa acum dezvoltatorii aplicatiei au inlocuit GPL-ul cu LGPL 2.1 si aplicatia ar putea fi din nou disponibila in App Store. Desi cei de la VLC nu au confirmat/infirmat acest lucru, practic nu exista motive in baza carora aplicatia sa nu fie din nou trimisa.

  VLC era unul dintre cele mai bune multimedia playere pentru iOS, el fiind capabil sa ruleze aproape orice format video pe iDevice-urile noastre si reintroducerea sa in App Store ar bucura cu siguranta foarte multa lume.

6 COMENTARII

  1. Chiar imi placea si interfata simpla si prietenoasa. Unica problema era ca nu rula video de rezolutii mai mari de DVD, dar cred ca acum va rula mai bine, cu atat mai mult pe hardware de iPad 4 sau iPhone 5.

  2. hardware-ul ipad 4/iphone 5 …
    Ahm nu! Deci treaba sta in felul urmator. Pt ca vorbim de un ecosistem paranoic de inchis, apple a zis undeva acum niste anisori ca utilizatorii finali n-au nevoie sa vada filme in alte formate decat ce vrea apple, iar dezvoltatorii de aplicatii n-au voie sa lanseze aplicatii ce folosesc accelerarea hardware pentru a play-a alte formate.
    Deci TOATE playerele din app store folosesc accelerare SOFTWARE (de-aia care toaca inutil CPU-ul) pentru a play-a orice format diferit de mp4/m4v. Orice optiune de accelerare hardware se aplica doar formatelor proprietare apple. Deci un xvid/divx/mkv n-o sa se vada in veci vecilor accelerat hardware cu o aplicatie din app store (dupa apple). Pentru ca totusi exista aplicatii care play-aza si aceste formate, utilizatorii s-au gandit ca defapt device-urile sunt compatibile si cu formatele video diferite de ce vrea apple doar ca nu sunt suficient de “puternice” pentru a play-a .. sa zicem, un 720p/1080p. Normal ca playback-ul este sacadat si bateria se duce repede, procesorul o sa stea in full load facand (prost) o treaba pentru care nu e optimizat.
    Odata cu jailbreakul, developerii ce posteaza app-uri sub cydia au putut lansa playere ce folosesc accelerarea hardware nativa. Si uite asa am putut testa un iphone 4 ce play-aza un mkv 1080p si un ipad 2 ce n-are nici pe naiba ruland continutul unui blueray 1080p de 39Gb (XBMC, setat corespunzator). Autonomia mai mare, device-ul se incalzeste mai putin, ma rog.. face ce .. ar fi trebuit sa faca de la bun inceput.

  3. @Dan puf, cred ca ai inteles ce am avut in vedere, dar vrei sa vezi daca am inteles eu. Ok, deci VLC-ul ruleaza fisiere mkv, mp4, mpg, mpeg, wmv, flv si ogv cu rezolutii de pana la 480 sau 576 pe 704 sau 720 px (PAL/SECAM) fara sacadare, insa fisiere HD (1280 x 720) sau peste au fost no way la timpul respectiv pentru iPhone 4. Doar mp4 cu rezolutie HD, codecul h264 pana la nivelul High 4.2 rulau, insa cu sacadari.

  4. Avplayer citește tota mine,inclusiv 720p,farsa sacadeze nici un pic,cu 1080p recunosc ca n-am încercat,dar nu cred ca ar fi vreo problema cu “enable h/w decoder” pus pe on.

  5. @Amfetamin, pe ce idevice le rulezi? ca pe iPhone 4 imi aparea pop-up-ul cu ‘enable’ la deschiderea de video 720p, insa sacada. Pe iPhone 5 nu l-am incercat, doar playerul nativ, din cauza barelor negre prin parti.