Prima Pagina Apple O noua agentie federala americana renunta la BlackBerry in favoarea iPhone 5

O noua agentie federala americana renunta la BlackBerry in favoarea iPhone 5

  In ultimii ani tot mai multe companii americane si agentii federale din SUA au renuntat la Blackberry in favoarea terminalelor iPhone, iar NTSB-ul face exact acelasi lucru. National Transportation Safety Board, NTSB, este o agentie federala americana care a decis sa inlocuiasca terminalele Blackberry ale angajatilor cu noul iPhone 5 lansat in septembrie de catre Apple. NTSB-ul a afirmat ca terminalele Blackberry se strica des si in cele mai proaste momente, iar in momentul de fata este interesata sa cumpere un volum mare de terminale iPhone 5 produse de Apple.

The NTSB requires effective, reliable and stable communication capabilities to carry out its primary investigative mission and to ensure employee safety in remote locations. 

  Pe langa ATF, si serviciul vamilor din SUA, NTSB-ul este a treia mare agentie guvernamentala americana care inlocuieste terminalele Blackberry cu iPhone, dar altele vor urma in curand. Cei de la Blackberry s-au aparat spunand ca terminalele proprii sunt la fel de fiabile precum in trecut, dar asta nu pare sa conteze prea mult in ochii directorilor agentiilor guvernamentale, si RIM sufera, din pacate, o noua lovitura foarte importanta intr-un moment in care avea nevoie de increderea partenerilor sai.

 • liviu

  Deocamdata toata lumea(operatorii) pot citi fara greutate email-urile celor de la iPhone.
  Nu aceleasi lucruri se pot spune despre emailuri criptate prin serverele RIM.
  Insa trebuie sa recunoastem ca iPhone este un telefon mai atractiv decat BB.
  Cand vine vorba de criptare, BB este lider de piata.
  Insa serviciile specificate mai sus sunt nimic in comparatie cu armata americana.
  Ea a refuzat sistematic iPhone din doua motive:
  -IOS este un sistem de operare inchis , deci nu isi pot modificaIOS-ul dupa nevoile lor. De aceea dupa indelungi dezbateri au ales un neam de android pe care si-l modifica strict dupa nevoile lor.Adica au dat comanda pt un sistem de operare proprietar, specific fiecarei ramuri in parte(aviatie,marina,infanterie). Oare cand voi vedea asta si la armata romana?
  -al doilea criteriu pentru a refuza iPhone nu face si telefoane cu baterii detasabile.
  Ei au criteriile lor , noi le avem pe ale noastre. Adica un telefon cu un ios modelat dupa nevoile civililor…

 • Claudiu daniel

  Liviu ai puctat unul din cele 5 bile negre ale celor i de la apple refertor la baterie. Si apropo de baterie, la un bb gen 9700 care poate dura de pana la 3 sau4 ori mai mult decat un iphone e un motiv in plus de a detine un astfel de aparat.