Un fost inginer al Apple sustine ca majoritatea proiectelor Apple care implica internetul au fost un esec

  De-a lungul anilor Apple a avut destule produse care functioneaza exclusiv pe internet si din pacate putine dintre ele au fost cu adevarat grozave. MobileMe-ul a inceput cu un esec si nu a continuat cu prea mult succes, reteaua de socializare Ping a fost un esec, iCloud-ul are probleme, iMessage-ul are probleme si nici FaceTime-ul nu s-a descurcat atat de grozav. Desi multi dintre voi stiau asta deja, un fost inginer al companiei afirma exact acelasi lucru, spunand ca doar experienta de browsing de pe produsele Apple este cu adevarat grozava.

  • iCloud, MobileMe .Mac, has only ever been adequate at best. I’ve heard (or been victim to) countless stories of duplicate or lost contacts, calendar syncing errors, or email downtime.
  • Apple can’t update its online store without taking it offline first.
  • A popular Game Center game was able to bring down the entire network.
  • Apple requires you to re-friend everyone on Game Center, Find my Friends, and Shared Photostreams.
  • Notes requires an email account to sync.
  • The iTunes and App Stores are still powered by WebObjects, a mostly dead framework written almost 20 years ago.
  • iMessage for Mac lives in an alternate dimension in which time has no ordered sequence.
  • Ping.

  Practic Apple se descurca bine in ceea ce priveste iTunes Store-ul, actualizarea aplicatiilor/a sistemelor de operare, insa aici se opresc laudele pentru companie. Inginerul continua spunand ca Apple pierde teren in fata celor de la Google care incep sa devina din ce in ce mai buni in ceea ce priveste design-ul produselor, pe partea de internet deocamdata nu prea au rivali, iar in viitor Google ar putea depasi Apple din multe puncte de vedere. Privind obiectiv lucrurile, Apple trebuie sa repare foarte multe pe partea de internet, iar aici intervine Eddy Cue, omul care a fost pus sef al diviziei de internet, omul care chiar stie ce face si probabil va rezolva problemele serviciilor companiei.