Prima Pagina Apple Apple isi reduce profitul producand iPhone 5 si noile tablete iPad

Apple isi reduce profitul producand iPhone 5 si noile tablete iPad

  Apple are probleme in a produce indeajuns de multe iDevice-uri noi pentru a acoperi cererea de pe piata, insa chiar daca le produce si le vinde, o face castigand mai putini bani decat in trecut. Incepand cu iPhone 5, profitul celor de la Apple, pentru ficare unitate vanduta, a inceput sa scada deoarece componentele au devenit din ce in ce mai scumpe. In cazul tabletelor iPad stim ca lucrurile nu sunt deloc diferite si se estimeaza ca in viitor profitul celor de la Apple nu va mai atinge vreodata cotele de anul trecut, insa aici vorbim despre profitul generat pentru vanzarea unei singure unitati si nu despre cel total pentru un trimestru fiscal.

Apple’s gross profit per unit has likely peaked. Declining gross profit dollars per iPhone and volume sales of iPad are driving lower gross profit per unit of Apple product sold. Apple will have to sell more devices in order to maintain earnings. What happens now: I believe Apple should continue to try to gain share in the near-term, but ultimately should accept the limits of its market or come up with a new $100 billion product or service to drive growth. Checks suggest iPhone 5 is outselling its closest competition (which is iPhone 4S in some cases) by more than 4X.

  Reducerea profitului vine in ideea de a mentine neschimbate preturile iDevice-urilor proprii, cel putin in tarile cele mai importante, deoarece in restul tarilor preturile au crescut in fiecare an. Chiar si asa, iDevice-urile se vand foarte bine, iPhone 5 inregistrand vanzari de 4 ori mai mari decat iPhone 4S, terminalul care pana in prezent a detinut recordurile de vanzari pentru smartphone-uri. E putin probabil ca Apple sa creasca preturile iDevice-urilor pentru a creste profitul, avand in vedere ca el este oricum mult mai mare decat cel al competitorilor directi.

 • chicodex

  Anul asta pretul iphoneului 5 a crescut cu cel putin 50$ in fiecare tara,nu prea vad unde a tinut apple pretul pe loc al deviceurilor….

 • Serios? In fiecare tara?

 • chicodex

  in care nu a crescut?

 • xsss

  in USA Canada, Australia, NZ. In Europa a scumpit masiv Apple

 • chicodex

  Zaone inca asteptam raspunsul tau cu tarilea alea importante in care apple nu a scumpit pretul iphoneului 5.

 • Auzi, incepi sa ma plictisesti. Eu te intreb ceva, tu raspunzi cu alta intrebare. Vad ca ai cate ceva de comentat in plus la fiecare articol, keep it up, imi plac trollii.

 • chicodex

  Da zaone mai intrebat serios,in fiecare tara?Si eu am zis da,nu este asa?Chiar atat de neconceput pentru tine este sa nu ai dreptate,nu poti accepta lucrurl asta.Poate ma insel,nu este nici o problema eu pot sa accept orice opinie,in consecinta,m-am inselat sau nu?

 • jonny

  Apple practica preturi la limita nesimtirii, hai sa nu-i mai plagem!

 • Bogdan

  @jonny. Lucrurile sunt extrem de simple. In general produsele apple vizeaza un anumit segment de piata. Din punctul de vedere al pretului nu ar trebui comentat. Ti-l permiti sau nu. Este ca si cum ai intra intr-o reprezentanta mercedes si ai spune ca la VW era mai ieftin. Go for it. Nu te opreste nimeni. La fel si apple. Ei vind altceva. Nu un smartphone. Iti vinde un “must have”, o stare, o poveste, o atitudine, ce vrei tu. Nu un smartphone.( cu ghilimelele de rigoare). Think about it. Poti opta oricand pentru altceva.

 • Victor Bulgar

  @Chicodex, raportul EUR/USD a crescut si el anul acesta, de la 1,17-1,19 la 1,24-1,30, deci cam 7-8%, sau 50 euro, in conditiile in care ar fi trebuit sa scada, ca sa pastreze proportia cu pretul din State.

  @Zaone, in ce perioada iPhone 5 a inregistrat vanzari de 4 ori mai mari? Nu este trolling, chiar vreau sa stiu. Mersi anticipat.

 • Pai in ce perioara oare, in astea doua luni de cand e pe piata.

 • Victor Bulgar

  Well, asa, da! Eu credeam ca ai suprapus primul trimestru al ambelor terminale. Acum e logic ca vanzarile de 4S sa se duc rapid in jos, dupa 30 luni de suprematie!

 • Nu, din cate mi-am dat eu seama, au comparat primele luni de vanzare ale ambelor terminale.

 • Victor Bulgar

  Oricum sunt estimari, vom sti sigur peste cateva luni, dupa publicarea rezultatelor financiare de catre Apple. Totusi, daca imi amintesc eu bine, 4S s-a vandut in peste 30 milioane device-uri in primul trimestru de existenta, ceea ce ar insemna ca iPhone s-ar vinde in 120 milioane… Cam ireal, dar vom vedea!

 • Pingback: iPhone-urile vechi sunt cele mai populare in randul noilor posesori de iPhone-uri | iDevice.ro()