Apple isi reduce profitul producand iPhone 5 si noile tablete iPad

  Apple are probleme in a produce indeajuns de multe iDevice-uri noi pentru a acoperi cererea de pe piata, insa chiar daca le produce si le vinde, o face castigand mai putini bani decat in trecut. Incepand cu iPhone 5, profitul celor de la Apple, pentru ficare unitate vanduta, a inceput sa scada deoarece componentele au devenit din ce in ce mai scumpe. In cazul tabletelor iPad stim ca lucrurile nu sunt deloc diferite si se estimeaza ca in viitor profitul celor de la Apple nu va mai atinge vreodata cotele de anul trecut, insa aici vorbim despre profitul generat pentru vanzarea unei singure unitati si nu despre cel total pentru un trimestru fiscal.

Apple’s gross profit per unit has likely peaked. Declining gross profit dollars per iPhone and volume sales of iPad are driving lower gross profit per unit of Apple product sold. Apple will have to sell more devices in order to maintain earnings. What happens now: I believe Apple should continue to try to gain share in the near-term, but ultimately should accept the limits of its market or come up with a new $100 billion product or service to drive growth. Checks suggest iPhone 5 is outselling its closest competition (which is iPhone 4S in some cases) by more than 4X.

  Reducerea profitului vine in ideea de a mentine neschimbate preturile iDevice-urilor proprii, cel putin in tarile cele mai importante, deoarece in restul tarilor preturile au crescut in fiecare an. Chiar si asa, iDevice-urile se vand foarte bine, iPhone 5 inregistrand vanzari de 4 ori mai mari decat iPhone 4S, terminalul care pana in prezent a detinut recordurile de vanzari pentru smartphone-uri. E putin probabil ca Apple sa creasca preturile iDevice-urilor pentru a creste profitul, avand in vedere ca el este oricum mult mai mare decat cel al competitorilor directi.