Terminalele iPhone 5 cumparate de la Sprint nu pot trimite SMS-uri in afara SUA, nu permite utilizarea FaceTime si iMessage

  In SUA Verizon si Sprint vand terminale iPhone 5 decodate care se pare ca functioneaza si pe retelele 3G din lumea intreaga, insa in cazul celor de la Sprint exista o mica problema. Mai exact, terminalele nu pot trimite SMS-uri atunci cand sunt utilizate pe alte retele in afara celei detinute de Sprint, aceasta fiind o metoda nu foarte frumoasa de a bloca o functionalitate extrem de importanta a unui telefon mobil si din pacate rezolvarea problemei nu este usoara.

  Avand in vedere ca terminalul nu poate trimite SMS-uri din afara SUA, serviciile iMessage si FaceTime nu pot fi activate in cazul unui restore deoarece activarea lor implica trimiterea unui SMS la Apple. Chiar daca problema este teoretic legata de iOS si nu neaparat de Sprint, ati putea totusi sa o rezolvati trimitand un email la aceasta adresa de email : support@apple.com. Email-ul ar trebui trimis de pe adresa folosita la Apple ID-ul asociat iPhone-ului si el ar trebui sa contina: serial-ul, imei-ul, modelul, MEID-ul si numarul de telefon al iPhone-ului vostru, toate acestea impreuna cu o scanare a facturii de achizitie si eventual cu numele magazinului de la care l-ati cumparat.

  Dupa trimiterea mesajului problema ar trebui sa fie rezolvata in cateva zile, insa daca nu aveti acele detalii sansele de reusita sunt destul de mici. Modelele MD657LL/A – MD656LL/A – MD661LL/A – MD660LL/A – MD668LL/A -MD667LL/A ale iPhone 5 au aceasta problema si ar fi ideal sa le evitati.