Prima Pagina 4G Apple verifica retelele 4G LTE ale operatorilor inainte de activa functionalitatea pe...

Apple verifica retelele 4G LTE ale operatorilor inainte de activa functionalitatea pe terminalele iPhone 5 oferite catre ei

  Desi in mod normal un operator de telefonie mobila testeaza un telefon inainte de a il vinde si decide daca acel dispozitiv este compatibil cu reteaua sa, se pare ca Apple alege sa faca lucrurile putin diferit. Compania a testat in mod independent retelele 4G LTE ale operatorilor care urmeaza sa comercializeze terminale iPhone 5 si a decis singura daca terminalele vor functiona pe acele retele sau nu. Operatorii ar fi stiut despre aceste facute de catre Apple si se pare ca doar cei ale caror retele ar fi fost testate si aprobate de Apple pot promova iPhone 5 ca un dispozitiv compatibil cu retelele 4G LTE.

Apple is not allowing mobile operators to offer the iPhone 5 as an LTE device unless they pass the Californian vendor’s own, independent tests for LTE network performance, Swisscom has confirmed. Telecoms.com was told of Apple’s policy in October but, at the time, no operator had conceded publicly that it was true. This week, however, a Swisscom spokesperson told Telecoms.com that: “Apple only enables 4G access after testing their device on an operator’s live network.”

  Atitudinea celor de la Apple este complet diferita de modul in care a functionat industria pana acum, compania nedorind sa promoveze iPhone 5 ca un terminal LTE decat pe retelele care ii indeplinesc standardele. Practic iPhone 5-urile din tara noastra nu ar trebui sa functioneze pe vreo retea 4G LTE pana in momentul in care Apple ar actualiza iOS-ul si ar permite acest lucru. La fel ar trebui sa fie situatia si in alte tari in care retelele 4G LTE au fost lansate public dupa iPhone 5.

  Modul in care gandeste Apple lucrurile este deranjant pentru multi operatori, insa terminalul este atat de popular incat ei nu au alta solutie decat sa asculte de Apple, cel putin momentan.

 • vladc

  e cu dus intors aceasta strategie….sunt super fan apple si am infectat si familia si prietenii, dar totul are o limita:
  – ma deranjeaza ca tb sa astept jailbreak pt a avea chestii de baza
  – ma deranjeaza chestia cu 4g lte mentionata
  – ma enerveaza preturile prea mari ale apple

  daca nu se schimba ceva e vorba de cativa ani pana cand apple va cadea si e pacat….au super device-uri

 • Anonim

  Ne luam iphone pt 4g unde e ,uite ca nu e mare farsa pt cei care au cumparat 5-ul pt 4g:)))

 • Anonim

  Tocmai ce am luat si factura pt. 5 pff

 • Andrei78

  E normal ca Apple nu vrea sa se faca de ras cu reclama 4G pe retele de 2 lei , facute probabil pe scule Huawei , care merg prost .

 • Doc

  Anonim, e ca joaca pe autostrada, degeaba ai Ferari, daca nu ai infrastructura! Nu e treaba Apple ca x sau y nu au antene sau emitatoare bune sau semnal decent! Cand au, primesc certificare, ca la ITP, daca ma intelegi si nu e prea greu 😉