Apple verifica retelele 4G LTE ale operatorilor inainte de activa functionalitatea pe terminalele iPhone 5 oferite catre ei

  Desi in mod normal un operator de telefonie mobila testeaza un telefon inainte de a il vinde si decide daca acel dispozitiv este compatibil cu reteaua sa, se pare ca Apple alege sa faca lucrurile putin diferit. Compania a testat in mod independent retelele 4G LTE ale operatorilor care urmeaza sa comercializeze terminale iPhone 5 si a decis singura daca terminalele vor functiona pe acele retele sau nu. Operatorii ar fi stiut despre aceste facute de catre Apple si se pare ca doar cei ale caror retele ar fi fost testate si aprobate de Apple pot promova iPhone 5 ca un dispozitiv compatibil cu retelele 4G LTE.

Apple is not allowing mobile operators to offer the iPhone 5 as an LTE device unless they pass the Californian vendor’s own, independent tests for LTE network performance, Swisscom has confirmed. Telecoms.com was told of Apple’s policy in October but, at the time, no operator had conceded publicly that it was true. This week, however, a Swisscom spokesperson told Telecoms.com that: “Apple only enables 4G access after testing their device on an operator’s live network.”

  Atitudinea celor de la Apple este complet diferita de modul in care a functionat industria pana acum, compania nedorind sa promoveze iPhone 5 ca un terminal LTE decat pe retelele care ii indeplinesc standardele. Practic iPhone 5-urile din tara noastra nu ar trebui sa functioneze pe vreo retea 4G LTE pana in momentul in care Apple ar actualiza iOS-ul si ar permite acest lucru. La fel ar trebui sa fie situatia si in alte tari in care retelele 4G LTE au fost lansate public dupa iPhone 5.

  Modul in care gandeste Apple lucrurile este deranjant pentru multi operatori, insa terminalul este atat de popular incat ei nu au alta solutie decat sa asculte de Apple, cel putin momentan.