iTunes ar putea fi una dintre cele mai mari companii media de pe glob

  iTunes este un magazin online extrem de diversificat, in care posesorii de produse Apple, si nu numai, pot gasi muzica, filme, show-uri TV, aplicatii, carti, si mult alt continut multimedia, totul fiind disponibil prin intermediul internetului. iTunes-ul este un magazin atat de mare, incat veniturile sale le depasesc pe cele ale catorva dintre cele mai mari companii media din SUA. In anul fiscal 2012 iTunes-ul a generat venituri de 8.5 miliarde de dolari, ele fiind cu 300 de milioane de dolari mai mari decat cele generate de The New York Times, Simon & Schuster, Warner Bros. film studios si Time Inc. la un loc.

By itself, Apple’s iTunes (which was just updated) and App stores, which hawk everything from movies and music to books and newspaper subscriptions, make more money than The New York Times; Simon & Schuster, which publishes the best-selling “Steve Jobs” biography; Warner Bros. film studios, which owns the popular Batman film franchise; and Time Inc., the largest magazine publisher in the U.S.

Combined.

  Desi in veniturile iTunes sunt incluse vanzarile de aplicatii, banii incasati de Apple prin intermediul acestei platforme denota cat de multa lume o utilizeaza si partea interesanta este ca Apple produce extrem de putin continut pentru iTunes. Cea mai mare parte a continutului vine de la producatori terti care sunt nevoiti sa utilizeze iTunes pentru a isi pune produsele in fata a sute de milioane de oameni de pe glob, Apple primind doar comisioane din vanzari si distributie.

  Pentru Apple, iTunes-ul este o “mina de aur”, insa veniturile generate de aceasta platforma palesc in fata celor generate de vanzarile de iDevice-uri, produse care au ajutat la cresterea popularitatii iTunes.