Prima Pagina Noutati Orange şi C.N.A.D.N.R. iti permit sa platesti rovinieta prin SMS

Orange şi C.N.A.D.N.R. iti permit sa platesti rovinieta prin SMS

  Daca sunteti sofer si sunteti interesati de un mod mai simplu prin care puteti achizitiona o rovinieta pentru masina, ei bine va anunt ca acum puteti face acest lucru chiar si printr-un simplu SMS. Orange si C.N.A.D.N.R. au anuntat astazi lansarea unui serviciu care va permite sa achizitionati rovinietele prin trimiterea unui SMS la un numar scurt. Mai multe detalii aveti in comunicatul de mai jos.

Bucureşti, 4 decembrie 2012. Începând din 5 decembrie, Orange România, în parteneriat cu Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, lansează în premieră naţională sistemul de plată a rovinietei cu telefonul mobil.

Astfel, clienţii Orange pot solicita rovinieta printr-un simplu SMS trimis la numărul 7500, cu numărul de înmatriculare și litera corespunzătoare categoriei rovinietei pentru tipul lor de vehicul. De exemplu, pentru un autoturism cu numărul de înmatriculare B54AJV, clientul va trimite B54AJV A la numărul scurt 7500. După transmiterea solicitării, clienții primesc detaliile cererii și tariful pentru emiterea rovinietei, pe care le confirmă răspunzând “DA” prin SMS. În acel moment clienții vor primi, tot prin SMS, confirmarea emiterii rovinietei cu toate informațiile necesare: seria rovinietei, numărul de înmatriculare, categoria rovinietei, tipul vehiculului, durata de valabilitate și informații privind modul de verificare a rovinietei pe site-ulwww.cnadnr.ro. Odată cu această confirmare, clienților Orange PrePay li se va retrage din cont suma necesară pentru plata rovinietei solicitate, i ar în cazul clienților cu abonament, suma de plată se va regăsi pe factura de servicii. Fiecare mesaj transmis la numarul 7500 are tariful standard de 5 eurocenți/SMS trimis. Pot fi solicitate roviniete pentru mai multe vehicule de pe același număr de telefon.

De asemenea, în cazul în care clienții doresc să afle informaţii despre categoriile de roviniete corespunzătoare fiecărui tip de vehicul, pot trimite SMS cu textul INFO la 7500 şi vor primi înapoi un mesaj scris cu toate detaliile necesare.

“Prin lansarea serviciilor de plată prin telefon ne propunem să aducem beneficiile tehnologiei mai aproape de clienții noștri, oferindu-le soluții alternative de plată rapide și eficiente. Plata rovinietei prin SMS este un serviciu care facilitează colectarea în condiții de maximă comoditate a tarifului pentru utilizarea drumurilor naționale din România”, a declarat Gabriela Voinea, Senior Partnership Manager, Orange România.

În prima etapă, rovinieta prin SMS este disponibilă pentru cea mai mică durată de valabilitate corespunzătoare fiecărei categorii de vehicule de la A la F, astfel: 7 zile pentru categoriile A sau B și 1 zi pentru categoriile C, D, E sau F. Astfel, tarifele sunt următoarele: 2,74 de euro pentru vehiculele din categoria A cu o perioada de valabilitate a rovinietei de 7 zile, 5,4 euro pentru vehiculele din categoria B cu valabilitate de 7 zile, 3,63 de euro pentru vehicule din categoria C cu valabilitate de 1 zi, 6,21 de euro pentru vehicule din categoria D cu valabilitate de 1 zi, 7,82 de euro pentru vehiculele din categoria E cu valabilitate de 1 zi și 9,43 de euro pentru vehiculele din categoria F cu valabilitate de 1 zi.

Serviciul a fost dezvoltat în parteneriat cu C.N.A.D.N.R., cu sprijinul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Mai multe detalii vor fi disponibile prin apel la 1788, tarif normal în reţeaua Orange și pe www.orange.ro.

 • sss

  din pacate doar cu orange, ideile bune se raspandesc greu

 • Tomi

  Mai sus scri 5Eurocenti (STANDARD). Si mai jos 5,4 Eurocenti… Si daca vreau sa stau 10 zile ce fac platesc pe 2 Sapt.,?!

 • @Tomi: Perioada de valabilitate a rovinietei nu e stabilita de Orange, ci de CNADNR.

 • Este o veste buna, nu mai sunt nevoit sa alerg la benzinarie pentru rovinieta.

 • CalinC

  eu si asa alimentez inainte sa plec,deci mi-e egal,e buna ideea pt cine e comod…dar serviciile intotdeauna costa

 • liviu’s

  Pai da…dar daca am inteles corect, pe langa pretul rovinetei, mai platesti 5 euro pt mesaj…da? Si daca e asa, pt 5 euro, mai bine opresc la un peco si o cumpar…

 • Gelu

  Greu, greu de citit un articol….. 5 euro pe mesaj…… De unde ai scos asta.? Un lucru foarte util, mai ales ca am intalnit des cazuri in care benzinaria la care alimentam si intentionam sa fac rovinieta, nu avea…. Bravo Orange.

 • hyp

  adica pentru un autoturism ..pentru 7 zile..5,4 euro?
  pai la benzinarii e 13-14 lei…adica nici 3 euro..
  raman la varianta cu benzinaria

 • Deleteplz

  Cand vei putea baga benzina prin SMS, din mers, atunci ar fi interesant!

 • liviu’s

  Pt Gelu: frate, poate e greu de citit sau eu nu mai stiu lb romana, sau poate matale nu ai citit articolul…e ok, te inteleg… Uite aici, citez: “Fiecare mesaj transmis la numarul 7500 are tariful standard de 5 eurocenți/SMS trimis.” Este al doilea citat spre sfarsit. Si din nou repet…daca am inteles corect, pe langa plata rovinetei care este data in cincilea citat, trebuie sa platim si costul sms de 5 euro…poate eu gresesc…dar daca citim atent asa se intelege. Ok, hai sa vedem altii ce spun.

 • alex

  @liviu’s: Eu cred ca nu stapanesti tu limba romana. Platesti 5 eurocenti/sms +5,4 euro plata rovienietei. 100 eurocenti=1 euro.

 • eun

  eu inteleg ca pentru o rovinieta de 7 zile, pentru autoturism platesc in total 3,5 euro ( 2×5 centi mesajele +3,4 euro cu tva rovinieta). pentru 3 lei prefer sa-mi iau prin sms decat sa stau la cozi la benzinarii

 • eun

  categoria A este autoturism nu categoria B

 • liviu’s

  Da…imi cer scuze…nu am observat euro”cent” si am luat-o ca fiind euro. Iertare please…

 • aikman

  CNADNR cea mai tare firma … ei incalca legea si amendeaza masinile nu soferii … legea zice ‘se pedepseste fapta de a circula fara rovinieta’ si ei dau amanda pe masina … indiferent cine circula cu masina tot proprietarului ii vine amenda … legi facute doar pentru noi

 • Eu din cate inteleg, pe langa costul de 3 Euro + TVA (care se plateste si in benzinarii, in niciun caz sub 3 EUR cum sustine hyp), mai costa cate 0.05 EUR fiecare dintre cele doua mesaje catre numarul scurt 7500 (unul cu solicitarea si celalalt pentru confirmare cu textul “DA”). Tariful de 5 eurocenti/mesaj este tariful standard pentru 1 sms national. Deci, in total ar trebui sa coste 3.10 EUR fara TVA * 1.24 = 3.844 EUR cu TVA * 4.5454 (curs BNR 5 octombrie 2012) = 17.47 RON (este probabil, insa, ca Orange utilizeaza alt curs valutar). Intrucat 7500 este numar scurt (special) mai mult ca sigur nu se vor consuma din sms-urile nationale incluse in abonament/optiune PrePay.
  Sper sa se poata achita si prin Vodafone! Nu este corect ca C.N.A.D.N.R. au facut contract doar cu Orange…
  De asemenea, sper ca in curand sa se poata achita si pentru un an. Pentru mine, de exemplu, ar fi mult mai avantajos sa platesc ori pentru o zi, ori pentru 1 an. Pentru o zi deja nu se mai poate nici la benzinarii. Plec foarte rar din localitate…