Prima Pagina Apple Un broker incearcat sa cumpere fraudulos actiuni Apple in valoare de 1...

Un broker incearcat sa cumpere fraudulos actiuni Apple in valoare de 1 miliard de dolari

  David Miller este un broker american care a incercat sa cumpere in mod fraudulos actiuni Apple in valoare de 1 miliard de dolari, insa in final a produs o paguba de 5 milioane de dolari companiei pe care o reprezenta. Compania pe care acesta o reprezenta avea probleme financiare inainte ca fapta sa sa fie descoperita, si in momentul de fata ea nu o duce prea bine, riscand sa intre in faliment. Barbatul risca o pedeapsa de 20 de ani de inchisoare in urma manipularii bursei, insa va fi nevoit sa acopere si paguba produsa companiei.

  Actiunile Apple sunt foarte atractive pentru brokeri si jucatorii la bursa, ele avand in momentul de fata un pret destul de mic, pretul urmand a creste in perioada imediat urmatoare. In general infractiunile de acest gen sunt rapid descoperite de catre autoritati, mai ales daca vorbim despre sume atat de mari.

  • Mariusr22

    @zaone toate ca toate, insa bursa e foarte greu de inteles si de previzionat. Drept urmare uite scaderea de aseara.

  • Ticu

    Nu prea am inteles ce fel de frauda a facut (wire fraud), dar citind pe Bloomberg am realizat ca el a castigat si firma pt care lucra a pierdut. Alt idiot gen Sima.

  • A castigat putina inchisoare.