25 de companii americane dezvoltatoare de aplicatii genereaza 50% din vanzarile marilor magazine de aplicatii

App Store este magazinul de aplicatii unde gasiti aplicatii pentru iPhone

  App Store si Google Play sunt fara discutie cele mai mari magazine virtuale de aplicatii pentru terminale mobile si conform unui studiu recent, 25 de companii dezvoltatoare de de aplicatii genereaza 50% de incasarile ambelor magazine. Cele 25 de companii sunt din SUA si in primele 20 de zile ale lunii noiembrie au generat incasari de 60 de milioane de dolari, insa vorbim aici despre o suma care se imparte intre ele si nu despre profit unic pe ntru fiecare in parte.

A small number of developers, almost entirely game companies, continue to generate the majority of revenue at the leading app stores – Apple’s App Store (iPhone only) and Google Play. Based on daily App Interrogator surveys, Canalys estimates that just 25 developers accounted for 50% of app revenue in the US in these stores during the first 20 days of November 2012. Between them, they made $60 million from paid-for downloads and in-app purchases over this period.

  Dintre cele 25 de companii, doar Pandora nu dezvolta jocuri, restul de 24 fiind axate pe cele mai populare jocuri din ambele magazine. Studiul releva cat de mult conteaza puterea financiara a unei firme, majoritatea companiilor fiind extrem de cunoscute, foarte puternice si greu de depasit din vreun punct de vedere. Restul de 50% din profit este impartit intre ceilalti dezvoltatori care incearca sa se faca remarcati in App Store, un lucrul destul de dificil, avand in vedere ca numai cele mai bune titluri ajung in atentia utilizatorilor.