40% dintre posesorii de iDevice-uri isi folosesc terminalele ca si ecran secundar

  Probabil nu mai mira pe cineva faptul ca iDevice-urile sunt folosite din ce in ce mai des ca si ecrane secundare de catre utilizatori in fata televizoarelor, 40% dintre americani avand acest tabiet. Conform unui studiu al celor de la Nielsen, zilnic 40% dintre posesorii de terminale mobile isi folosesc dispozitivul ca si ecran secundar in fata televizorului, 41% dintre dispozitive fiind tablete si 39% dintre ele reprezentand smartphone-urile care desigur ca au un ecran mai mic.

A small digital divide between the sexes has been happening with smartphones, however. Over 40 percent of female smartphone owners use their smartphones at least once a day while watching TV. Men, one the other hand, use their smartphones much less. About 35 percent say they put their smartphones in use while channel surfing, giving new meaning to the phrase “pass the remote.”

  Daca ne uitam la varste aflam ca persoanele persoanele cu varsta medie si inaintata prefera tabletele la televizor si tinerii prefera smartphone-urile, dar nici acesta nu este un lucru nou. Utilizarea terminalelor mobile in timpul vizionarii programelor TV devine din ce in ce mai obisnuita in SUA, mai ales ca multe televiziuni ofera continut premium prin intermediul aplicatiilor pentru tablete si smartphone-uri, utilizatorii fiind incurajati sa le utilizeze in paralel cu transmisiunile TV.

  In Romania nu exista asemenea aplicatii, insa sunt curios daca si voi utilizati la fel de mult terminalele mobile in timp ce va uitati la TV.