Apple angajeaza un fost hacker care a ajutat Microsoft sa isi securizeze software-ul, jailbreak-ul ar putea fi in pericol

  Kristin Paget este un hacker whitehat care a contribuit extrem de mult la securizarea software-ului produs de catre compania Microsoft si acum Apple a apelat la serviciile sale pentru a securiza software-ul sau. Paget este experta in descoperirea de vulnerabilitati in sistemele de operare, iar Apple intentioneaza sa se foloseasca de cunostintele sale pentru a repara problemele de securitate ale OS X-ului si iOS_ului, insa nimic nu se va intampla dintr-odata.

Kristin Paget — formerly known as Chris Paget — now works on Apple’s security team. Just over five years ago, she was part of a small team of elite hackers brought in by Microsoft to lock down Windows Vista. Paget’s work at Microsoft had been similarly secretive. She’d been forbidden from speaking about it for five years after her work there ended. But in 2011, the NDA expired, and she spilled the beans on her Vista hacking at the Black Hat Las Vegas conference. In short: Microsoft’s security team had expected Vista to be pretty clean when Paget got her hands on it, but they were wrong.

  In perioada in care Paget a lucrat la Microsoft, ea s-a facut cunoscuta pentru faptul ca a reusit sa convinga compania sa amane lansarea Windows Vista pentru a rezolva problemele de securitate existente. Dupa cativa ani petrecuti la Microsoft, Kristen s-a angajat intr-o alta companie privata, iar acum face parte din echipa care se asigura ca software-ul produs de Apple este sigur. Cu o asemenea persoana in companie, ne putem astepta ca viitoarele solutii de jailbreak sa devina extrem de greu de dezvoltat, acelasi lucru putand fi valabil si pentru piratarea aplicatiilor.