Companiile ar urma sa cheltuie mai multi bani pe componentele pentru telefoane mobile decat pentru cele dedicate PC-urilor

  Majoritatea marilor corporatii achizitioneaza telefoane mobile pentru proprii angajati si au grija ca ele sa fie reparate cand se strica. Acelasi lucru se intampla si in cazul PC-urilor, iar un studiu recent releva faptul ca achizitiile de componente pentru PC-uri ar urma sa fie depasite de cele pentru componentele telefoanelor mobile. In ultimii ani acest trend a fost observat in multe dintre marile corporatii de pe glob si el ar urma sa continue in viitor, 2013 fiind primul and in care achiztiiile de componente pentru telefoane vor depasi costurile celor pentru PC-uri.

For most of the last two decades personal computers have accounted for a third or more of annual IC sales, but standard PCs are now on the brink of being replaced as the largest end-use product category for integrated circuits, according to IC Insights. With cellphones and tablet computers racking up stronger growth rates, standard PCs are expected to use just one quarter of the ICs sold in 2012, and that share will fall to slightly less than 20% in 2016, based on the forecast in the new report.

  Vorbim despre un studiu care are la baza multe estimari si calcule, nimeni nu poate spune cu siguranta ca totul se va intampla asa, insa avand in vedere popularitatea smartphone-urilor, e greu de crezut contrariul.