Oficiul pentru brevete de inventie si marci din SUA emite o decizie preliminara de invalidare a unui brevet atribuit lui Steve Jobs pentru iPhone

  In cursul zilei de ieri Oficiul pentru Brevete de Inventie si Marci din SUA a emis o decizie preliminara prin care invalideaza un important brevet de inventie pentru iPhone care a fost atribuit lui Steve Jobs. Brevetul este numit neoficial “brevetul lui Steve Jobs”, si Oficiul a declarat ca el este invalid in intregime, insa vorbim despre o decizie preliminara si nu despre una permanenta. Brevetul de inventie acopera o tehnologie pentru touchscreen-uri, el fiind extrem de important si utilizat in trecut pentru a impune decizii ale instantelor impotriva competitorilor.

This week, the USPTO issued a first Office action rejecting all 20 claims of U.S. Patent No. 7,479,949 on a “touch screen device, method, and graphical user interface for determining commands by applying heuristics”, which has been referred to by many people, including Apple’s own lawyers, as “the Steve Jobs patent”. The touchscreen heuristics ’949 patent has also been asserted against Motorola. Judge Posner declared large parts of the patent invalid and identified only some minor potential infringement on Motorola’s part that he decided would not warrant injunctive relief even if Apple prevailed on whatever little was left of its related claims.

  Decizia Oficiul este preliminara si aparent are la baza doar contestatiile depuse de diverse entitati impotriva brevetului, agentia guvernamentala actionand in acest mod pentru a motiva detinatorul brevetului sa aduca argumente puternice pentru a sustine validitatea sa. Se pare ca membrii comisiei Oficiului nu au reexaminat intreg brevetul si asteapta argumentele celor de la Apple, aceasta strategie fiind in general aplicata in multe cazuri asemanatoare. Deocamdata nimeni nu stie ce sanse are Apple sa isi salveze brevetul, insa anul viitor vom afla cu siguranta si daca el va fi invalidat, atunci multe decizii favorabile Apple ar putea fi schimbate de instante.

7 COMENTARII

  1. Din poza lu Zaoane vad ca e un mare colectiv de inventatori. Iar SJ e primul din lista, banuiesc ca el era seful pe atunci. Nu putem vorbi de coppy paste, daca cel cu carca din acest grup, si pentru acest proiect, nu-si revendica munca facuta in cadrul grupului. Banuiesc ca grupul va reactiona corespunzator si va respinge contestatiile. Iar aici nu e vorba de SJ. CINEVA DORESTE SA NE ABUREASCA ! Mie mi-e foarte clar asta!