Google sustine ca strategia de business a companiei Apple afecteaza utilizatorii

  Vorbind cu cei de la Fortune, CEO-ul Google, Larry Page, a afirmat ca strategia de business a companiei Apple este gresita si ea afecteaza in principal utilizatorii. El spune ca ecosistemul inchis al celor de la Apple si initiativele de a renunta la serviciile Google lasa utilizatorii intr-o lume inchisa unde nu beneficiaza de cea mai buna experienta. El se refera desigur la scoaterea aplicatiei YouTube si a serviciului Google Maps din iOS 6, ambele miscari afectand serios posesorii de iDevice-uri.

I think it would be nice if everybody would get along better and the users didn’t suffer as a result of other people’s activities. All the big technology companies are big because they did something great. I’d like to see more cooperation on the user side. The Internet was made in universities and it was designed to interoperate. And as we’ve commercialized it, we’ve added more of an island-like approach to it, which I think is a somewhat a shame for users.

  Adevarul este ca unele decizii ale celor de la Apple au afectat foarte mult utilizatorii, insa si compania, iOS 6 Maps fiind cea mai mare greseala a Apple din ultimii ani. Larry Page are dreptate si adevarul este ca Apple trebuie sa isi schimbe o parte din strategia de viitor, insa nu o va face si cei care cumpara produse Apple fie vor intelege ca intra intr-un ecosistem inchis, controlat de Apple, fie vor decide sa plece si sa opteze pentru cu totul altceva.

I think it would be nice if everybody would get along better and the users didn’t suffer as a result of other people’s activities. I try to model that. We try pretty hard to make our products be available as widely as we can. That’s our philosophy. I think sometimes we’re allowed to do that. Sometimes we’re not” Larry Page, CEO, Google.

25 COMENTARII

  1. @zaone,spune-mi si mie te rog daca ai vre-o idee cand (aproximativ) apar noile MacBook Pro seria 2013 pt ca m-am hotarat sa-mi cumpar unul de13.3″ si nu stiu daca sa-l iau acum sau sa astept urmatoarea generatie. ms

  2. ok,ms. pai in cazul asta o sa mi-l cumpar acum de sarbatori. o sa ma oftic daca apare mai repede si o sa-i schimbe design-ul ca asa la piese nu o sa fie mari deosebiri..

  3. Tehnologia nu este un lucru de ascuns in spatele patentelor a banilor sau a corporatiilor. Ea trebuie sa fie deschisa si accesibila, altfel degeaba face corporatia x mare avans tehnologic ca doar ei profita din asta.

  4. a fost o idee proasta scoaterea google maps daca nu le iese. Prin asta inteleg ca daca in max 1 an nu reusesc sa faca un sistem maps bun, e o problema. Altfel … imi amintesc scandalul cu flashul. acum flashul e amintire. depinde f mult de cat timp le va lua sa faca din ios maps un produs final. Cand vor reusi (si daca) vor fi mai puternici, nu mai slabi. E drept ca deocamdata pare o decizie pripita insa nu cred ca s-a jucat jocul asta.

  5. @Penna, ce spui e acelasi lucru ca atunci cand tu te duci la munca si eu iau salariul tau. Companiile astea investesc sute de milioane in cercetare. Normal ca trebuie sa le patenteze ca sa le poata proteja

  6. Pai e mai bun k e gratis daca ai acces la net, iar ce gasesti in Tom tom k POI exista in Google maps dar invers nu intotdeauna valabil.

  7. Microsoft Windows Mobile in nici un caz, mam cracanat pe mine de ras cand mia dat blue screen cand navigam prin meniu, iar Android OS iarasi in NICI UN CAZ, sa restartat, au crapat aplicatii, pur si simlu se bloca in timp ce ma jucam un joc care nu manca resurse multe. Eram doar curios cum e OS-ul alternativ pe mobil asa ca prefer sa stau pe IOS (4s) FARA youtube FARA maps dar sa stiu naiba ca nu imi crapa telefonu in tip ce vorbesc la el (stiu cazuri suficiente). Decii domnii Goagal ar trebui sai preocupe STABILIZAREA lui Android si Microsoft sa gaseasca solutii pt Windows 8 PC/Mobile ca e un MARE FAIL !

  8. Ce nu pot sa inteleg e totusi mitul asta cum ca produsele apple nu se blocheaza. Am avut toate iphone-urile pana la 4s si toate s-au blocat la un moment dat. La ipad de multe ori imi iese aiurea cand navighez din safari. Am trecut si pe mac si la fel, e un sistem mai stabil, mai dragutz ca aspect si utilizare dar tot mai pica sau blocheaza.
    Apple are produse cu o calitate exceptionala, si de aceea le sunt fidel. Dar sistemul desi cu multe puncte forte, are hibele lui. Iar daca competitirii se apropie din punct de vedere al calitatii constructiei, atunci ei vor fi nevoiti sa pluseze mai mult pe software..parere mea..

  9. Georgian uite ca eu folosesc 4s de un an deja si n-a crapat nici măcar 1 singura data. Mai are si jailbreak pe el. E drept ca telefonul a fost cumpărat factory unlocked… Nu pot povesti insa de experiența pe android a nevestei care la maxim 2 zile se trezeste cu minim 1 problema..

  10. Macar android asa cum e se lucreaza si se dezvolta rapid si e dib c in c mai rapid si stabil.ios a ramas la fel d ani buni…si are si multe lipsuri si probleme.. daca ii dai reset to factory ramane cateva ore bune sau poate zile si nu stii daca mai porneste.sau am instalat o aplicatie din cydia si nu a mai pornit l-am resoftat…si fara jb ios e plictisitor .ca telefon pt net daca il tii stoc e f bun dar daca vrei mai mult…e mai slab k android…cel putin l ora actuala…poate la ios 7sl se schimba cv.

  11. Terrymada nu mi-o lua in nume de rau dar probabil sotiei nu i-ai luat un terminal android de top, gen s2 , s3 sau ceva asemanator. Chiar nu vreau sa pornesc o controversa, slava domnului intenetul este plin de ele. Dar fiind fan apple nu-mi convine sa tot citesc ca ios e cel mai stabil, si totusi pe ipad 3 la 2 zile sa se intample sigur cel putin o data sa imi iasa din safari brusc. Intotdeauna mi-a placut sa fiu mai echitabil si sa evidentiez atat plusurile cat si defectele unui produs.

  12. faza cu “produsele apple nu crapa” nu o inteleg nici eu , am avut si inca mai am destule de la ei si surpriza mare pentru unii care probabil vorbesc doar din auzite sau care incearca sa se minta pe ei ….. au crapat toate si au crapat atat cu jb cat si fara jb si poate vreti sa spuneti ca sunt eu ghinionist si am nimerit singurele 4 produse care au probleme , numai ca asta a patito si fratimiu si varamiu si varamea si sincer inafara de un var care a luat un iphone si dupa numai 3 saptamani la pus in vitrina la toti nea crapat , deci ……………..
    sincer unii deveniti de la penibili in sus cand sustineti in permanenta ca nu au probleme si sunt cele mai bune……………
    cat despre win sau android sa stiti ca cel putin prin europa pe unde tot hoinaresc observ cum pe zi ce trece tot mai multi renunta la produse apple sau cel putin isi achizitioneaza si altele inafara celor de la apple , la noi e vechea problema cu moda si anume ca suntem mai in urma , pentru ca sunt ferm convins ca cel putin jumatate din romani isi cumpara produse apple ca au vazut la x sau y …………….

  13. @seby ai dreptate…sunt de parere ca daca ai iphone si iti mai iei si un android varf de gama inn curand iphone ramane p locul 2 dupa care ajungi sa nu il mai folosesti.de vina sunt cei d la apple cu incapatanarea lor…cydia ar trebui inclusa in ios.sau cel putin sa poti sa alegi.jb ne omoara.

  14. Android e un ecosistem deschis la idei și în fața developerilor, pe când Apple are tool-uri foarte bune însă face zile negre cu politica lor – dacă ar deschide sistemele lor (OS X și iOS), ca și cum ar veni jailbreaked din fabrică, ar face multă lume fericită – tocmai am renunțat la un 4S cu care am avut o experiență foarte plăcută pentru un S3 care îmi permite mai multe și se simte mai bine în mână… singurul motiv pentru care aș alege un produs Apple e dacă îmi schimb toată aparatura pe brand-ul respectiv – MacBook, iPad, iPhone